FLOJDOV UBICA OSUĐEN: Ovoliko će ROBIJATI za GNUSNO ubistvo, uputio ove reči DECI preminulog - ŠOK!
Derek Šovin, Foto: Profimedia

zatvor

FLOJDOV UBICA OSUĐEN: Ovoliko će ROBIJATI za GNUSNO ubistvo, uputio ove reči DECI preminulog - ŠOK!

Njegova majka, Kerolin Polenti, rekla je da on nije bezdušni rasista i dodala da su "svi životi važni, bez obzira na boju kože", parafrazirajući slogan Black Lives Matter

Objavljeno:

Policajac Derek Šovin, belac, osuđen je u četvrtak na saveznom sudu Sjedinjenih Država na 21 godinu zatvora jer je ugušio crnca Džordža Flojda pritiskajući mu koleno na vrat.

Bivši policajac, koji ima 46 godina, već je osuđen na 22 i po godine zatvora za ubistvo u državnom sudu Minesote, ali se žalio na presudu.

Savezna kazna za "kršenje građanskih prava" crnca u četrdesetim godinama je konačna jer proizilazi iz sporazuma o priznanju krivice.

Može da se služi istovremeno sa drugom kaznom, dodao je sudija Pol Magnuson u sudu u Sent Polu, dodajući na kaznu sedam meseci provedenih u pritvoru.

"Ne znam zašto si to uradio, ali držati koleno na nečijem vratu dok ne umre je loše. I zato si strogo kažnjen", objasnio mu je sudija.

Derek Šovin je u kratkoj izjavi poželeo deci Džordža Flojda „uspeh u životu“, ali nije tražio oproštaj niti izrazio kajanje.

1 / 5 Foto: Profimedia

Njegova majka, Kerolin Polenti, rekla je da on nije bezdušni rasista i dodala da su "svi životi važni, bez obzira na boju kože", parafrazirajući slogan Black Lives Matter.

Flojdov brat Filoniza zatražio je "najveću moguću kaznu" za Šovina, rekavši da ne spava nakon tragedije.

Bonus video:

19:20

LALIĆEVO PRIZNANJE OTVARA NOVU DIMENZIJU U ČITAVOM PROCESU Nedić: Verovatno je izneo nove detalje, time je OPTUŽNICA ZAKUCANA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.