RUSIJA BI MOGLA DA TRAŽI OVU ZEMLJU NAZAD OD AMERIKE? Ruski zvaničnik oštro ZAPRETIO, tenzije ne JENJAVAJU! (VIDEO)
Foto: Profimedia

UPOZORENJE

RUSIJA BI MOGLA DA TRAŽI OVU ZEMLJU NAZAD OD AMERIKE? Ruski zvaničnik oštro ZAPRETIO, tenzije ne JENJAVAJU! (VIDEO)

Kada pokušavaju da prisvoje našu imovinu u inostranstvu, trebalo bi da budu svesni da i mi imamo šta da tražimo nazad - dodao je Volodin u primedbama

Objavljeno: 13:03h

Ruski zvaničnik je ove nedelje zapretio SAD zbog zamrzavanja ruske imovine, pozivajući ih da se sete da je Aljaska nekada bila deo ruske teritorije.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

- Neka Amerika zapamti: na njenoj teritoriji postoji deo koji je ruski - Aljaska - rekao je u sredu Vjačeslav Volodin, Putinov saveznik i predsedavajući ruskog donjeg doma parlamenta, prema brojnim medijskim izveštajima.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Kada pokušavaju da prisvoje našu imovinu u inostranstvu, trebalo bi da budu svesni da i mi imamo šta da tražimo nazad - dodao je Volodin u primedbama koje su preneli AP i RBV News.

Prema pisanju RBC News-a, Volodin se takođe poziva na predlog potpredsednika Državne dume Petra Tolstoja da bi se na Aljasci mogao održati referendum o tom pitanju.

SAD su kupile teritoriju Aljaske od ruske vlade 1867. godine. U to vreme, SAD su potpisale ček na 7,2 miliona dolara za kupovinu Aljaske, zajedno sa Ugovorom o cesiji koji je potvrdio sticanje teritorije.

Aljaska sada slavi Dan Aljaske svake godine 18. oktobra, obeležavajući dan kada je teritorija preneta sa Rusije na SAD. Aljaska je primljena u Uniju 1959. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.