ŠTA BISTE URADILI DA VAM JE GREŠKOM ISPLAĆENA 300 PUTA VEĆA PLATA? Ovom čoveku se to DESILO, a evo i šta je UČINIO!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

NEVERICA

ŠTA BISTE URADILI DA VAM JE GREŠKOM ISPLAĆENA 300 PUTA VEĆA PLATA? Ovom čoveku se to DESILO, a evo i šta je UČINIO!

Pristao je da vrati gotovinu i obećao da će sutradan otići u banku

Objavljeno: 14:20h

Šta biste uradili ako biste proverili svoj bankovni račun i otkrili da vam je greškom isplaćena 300 puta veća od normalne plate?

Pa, jedan zaposleni koji je otkrio da je plaćen skoro 150.000 funti za mesečni rad umesto uobičajenih 450 funti odlučio je da se skloni i pobegne.

Neimenovani član osoblja u Consorcio Industrial de Alimentos u Čileu je prvobitno podigao zastrašujuću preplatu za maj sa svojim menadžerom koji je to onda prijavio HR-u.

Pristao je da vrati gotovinu i obećao da će sutradan otići u banku. Ali umesto da ga vrati, čovek ga je povukao i od tada više nije viđen.

Njegov poslodavac "Consorcio" pokušao je da stupi u kontakt sa čovekom u naredna tri dana, ali bezuspešno, navodi lokalni medij Diario Financiero.

Kasnije su dobili kontakt od advokata neimenovanog čoveka koji su obavestili "Consorcio" da je čovek podneo ostavku na svoj položaj u kompaniji.

1 / 8 Foto: Profimedia

Nakon što nije bilo znakova kontakta, šefovi kompanije odlučili su da podnesu žalbu pravnim zvaničnicima optužujući čoveka za proneveru sredstava.

Prosečna plata u Čileu je 750 funti mesečno, 300 funti više nego što je neimenovani čovek primao.

Do sada nije bilo hapšenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.