KAKVA LUDNICA NA SVADBI GRADONAČELNIKA: Mladu morali da VEŽU, malo falilo da ga ugrize (VIDEO)
Svadba, Foto: Tviter / Rojters / Printskrin

AUUU...

KAKVA LUDNICA NA SVADBI GRADONAČELNIKA: Mladu morali da VEŽU, malo falilo da ga ugrize (VIDEO)

Ova savezna država smeštena je na siromašnom jugu zemlje i obiluje domorodačkom tradicijom

Objavljeno:

Gradonačelnik malog meksičkog grada oženio je svoju “aligatorsku mladu” na živopisnoj ceremoniji propraćenoj tradicionalnom muzikom, rasplesanim posetiocima i povicima domorodačkom vođi da brak ovekoveči poljupcem.

Viktor Hugo Sosa, gradonačelnik San Pedra Huamelule, aligatora je tokom venčanja u četvrtak više puta poljubio u njušku, koja je bila zavezana kako bi se izbegli neželjeni ugrizi.

Pretpostavlja se da ritual venčanja potiče iz predšpanskih domorodačkih zajednica Čontal i Huave iz savezne države Oahaka, kao što je to slučaj s molitvom za blagoslov prirode.

– Prirodu molimo za dovoljno kiše, dovoljno hrane i ribe u reci – kazao je Sosa, gradonačelnik malog ribarskog mesta na sparnoj pacifičkoj obali Oahake.

Ova savezna država smeštena je na siromašnom jugu zemlje i obiluje domorodačkom tradicijom. Mnoge etničke grupe se tu tvrdoglavo drže svog jezika i tradicije.

Vekovima star ritual u San Pedru Huameluli, danas pomešan sa elementima katoličke spiritualnosti, uključuje oblačenja aligatora ili kajmana u belu venčanicu sa šarenim ukrasima.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.