"REŠENJE REŠAVA ISPOLJENE ZABRINUTOSTI" Mišel podržao pregovore sa Severnom Makedonijom
Šarl Mišel, Foto: Profimedia

eu

"REŠENJE REŠAVA ISPOLJENE ZABRINUTOSTI" Mišel podržao pregovore sa Severnom Makedonijom

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je ranije danas na samitu NATO u Madridu da smatra da je pronađeno kompromisno rešenje u vezi sa pregovorima o članstvu Severne Makedonije u Evropskoj uniji koje će zadovoljiti i Bugarsku

Objavljeno:

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozdravio je danas rešenje Francuske koja predsedava Evropskom unijom za sporazum koji bi otvorio put za otvaranje pregovora o pristupanju Severne Makedonije EU.

- Rešenje rešava ispoljene zabrinutosti - napisao je Mišel na svom Tviteru nalogu.

- Najbliži smo nego što smo ikada bili, sada je vreme da kažemo "da" - poručio je Mišel.

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je ranije danas na samitu NATO u Madridu da smatra da je pronađeno kompromisno rešenje u vezi sa pregovorima o članstvu Severne Makedonije u Evropskoj uniji koje će zadovoljiti i Bugarsku.

- Mislim da smo pronašli kompromisno rešenje - saopštio je Makron na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bugarski parlament je 24. juna odlučio da se ukine veto na otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom, podrzavši francuski kompromisni predlog o rešavanju spora između Sofije i Skoplja.

Poslanici su izglasali podršku vladi da ukine veto nakon što su u tekst francuskog predloga unete izmene koje garantuju prava Bugara u Severnoj Makedoniji kroz ustavne promene u toj zemlji i obavezuju Skoplje da održi dobre odnose sa Sofijom, navela je britanska agencija.

Bonus video:

12:22

SPREMA SE POGROM SRBA NA KOSOVU?! Stručnjaci: Imamo PLAN, nećemo sedeti u Beogradu i gledati kako nam SILUJU ŽENE i UBIJAJU DECU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.