Si Đinping u Hongkongu: Činjenice dokazuju veliku snagu „jedne zemlje, dva sistema“
Si Đinping, Foto: Kineska medijska grupa

SPECIJALNI ADMINISTRATIVNI REGION

Si Đinping u Hongkongu: Činjenice dokazuju veliku snagu „jedne zemlje, dva sistema“

U govoru održanom u stanici Vest Kovlun, Si je sunarodnicima u Hongkong uputio srdačne čestitke i lepe želje

Objavljeno:

„Sve vreme sam se brinuo o Hongkongu i moje srce je uvek uz sunarodnike Hongkonga”, rekao je danas predsednik Kine Si Đinping u govoru održanom po dolasku u Specijalni administrativni region Hongkong, gde će se sutra svečano obeležiti 25. godišnjica povratka Hongkonga u okrilje domovine.

Si, koji je ujedno i predsednik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije, doputovao je specijalnim brzim vozom danas popodne u Hongkong. On će prisustvovati svečanoj proslavi povodom 25. godišnjice povratka Hongkonga domovini, kao i na inauguraciji članova šestog saziva regionalne uprave Hongkonga a obići će i region.

U govoru održanom u stanici Vest Kovlun, Si je sunarodnicima u Hongkong uputio srdačne čestitke i lepe želje.

„Prošlo je pet godina od mog poslednjeg boravka u Hongkongu. U proteklih pet godina sam stalno pratio Hongkong, brinuo sam se o njemu i moje srce kuca zajedno sa srcima hongkonških sunarodnika“, rekao je Si.

Si je rekao da je u prethodnom periodu, Hongkong izdržao surove testove, jedne za drugim, i izašao kao pobednik iz niza izazova. U Hongkongu, koji je prošao kroz bure, poput feniksa koji se digao iz pepela, obnovljena je slika energične vitalnosti, rekao je on.

„Činjenice pokazuju da „jedna zemlja, dva sistema“ ima snažnu vitalnost i da je u stanju da obezbedi dugoročan prosperitet i stabilnost u Hongkongu i blagostanje hongkonških sunarodnika“, podvukao je Si.

„Jedna zemlja, dva sistema“ je dobro uređenje. Ukoliko nepokolebljivo insistiramo na njemu budućnost Hongkonga će biti još lepša, a Hongkong će sigurno dati novi i veći doprinos podmlađivanju kineske nacije, zaključio je predsednik Si.

(Espreso / Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.