ZVANIČNICI U ŠOKU NA SAMITU NATO U MADRIDU: Pogledajte šta se našlo na MENIIJU, iznenađeni izborom JELA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

DA LI JE MOGUĆE?

ZVANIČNICI U ŠOKU NA SAMITU NATO U MADRIDU: Pogledajte šta se našlo na MENIIJU, iznenađeni izborom JELA! (FOTO)

Na kraju se činilo da to nije bio baš toliko problem, pošto se jelo rasprodalo u roku od nekoliko sati

Objavljeno: 10:01h

Dok su u utorak čekali dolazak američkog predsednika Džoa Bajdena i drugih svetskih lidera na samit NATO-a u Madridu, međunarodni zvaničnici i novinari bili su zbunjeni kada su videli da se na meniju u jednom od restorana našla i ruska salata, prenosi Rojters.

Salata od graška, krompira, šargarepe i majoneza često je neizostavna na jelovnicima španskih restorana, ali uoči samita na kojem se očekuje da će Rusija biti označena kao bezbednosna pretnja u novom strateškom konceptu Alijanse, zbog njene invazije na Ukrajinu, ruska salata bila je pravi šok za sve prisutne.

„Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela“, rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Secta.

Međutim, na kraju se činilo da to nije bio baš toliko problem, pošto se jelo rasprodalo u roku od nekoliko sati.

Ipak, diplomatske misli više su bile usmerene na jelovnik koji je služen gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu koji je održan u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar predstavljen u Netliks seriji "Sto kuvara", poslužio je klasičnu tapu, ali je dodao "knedle od paradajza" i nazvao je "ukrajinskom salatom", kao što je to učinio i u svojim restoranima širom Španije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.