OGLASILA SE URSULA FON DER LAJEN: Pomenula i Putina
Ursula fon der Lajen, Foto: Profimedia

SAMIT G20

OGLASILA SE URSULA FON DER LAJEN: Pomenula i Putina

Očekuje se da će samit lidera G20, na koji su pozvani lideri svih zemalja članica, uključujući i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, biti održan 15. i 16. novembra na Baliju

Objavljeno:

Predsedavajuća Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da ne podržava ideju o bojkotu samita G20 ukoliko na njemu bude učestvovao i ruski lider Vladimir Putin.

Ona je ukazala da format G20 ima veliki značaj ne samo za razvijene zemlje, nego i za zemlje u razvoju i prema njenom mišljenju, potrebno je da se vode široki razgovori o trenutnoj situaciji u svetu.

Očekuje se da će samit lidera G20, na koji su pozvani lideri svih zemalja članica, uključujući i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, biti održan 15. i 16. novembra na Baliju.

1 / 10 Foto: Profimedia

SAD i niz drugih savezničkih zemalja pokušale su da izvrše pritisak na Indoneziju, koja ove godine predsedava G20, da otkaže poziv Rusiji za učešće na samitu. Međutim, zvanična Džakarta je odgovorila da je Rusiji upućen poziv, da će se na samitu razgovarati o ekonomskim pitanjima i da politika ne može da utiče na agendu tog skupa.

Na predlog SAD i saveznika, vlada Indonezije pozvala je na samit i Ukrajinu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.