SEVERNA KOREJA IZNELA TEŠKE OPTUŽBE: Nije NAIVNO uopšte, primorani da razvijaju ODBRANU zbog OVOGA?
Ilustracija, Foto: Profimedia

KRITIKE

SEVERNA KOREJA IZNELA TEŠKE OPTUŽBE: Nije NAIVNO uopšte, primorani da razvijaju ODBRANU zbog OVOGA?

Kritike su izrečene u vreme kada postoji bojazan da se Severna Koreja priprema za prvu nuklearnu probu u poslednjih pet godina

Objavljeno: 10:16h

Severna Koreja optužila je SAD za stvaranje vojnog saveza u Aziji po ugledu na NATO i napomenula da je Pjongjang primoran da razvija odbranu zbog cilja Vašingtona da smeni vlast u ovoj zemlji.

Kritike su izrečene u vreme kada postoji bojazan da se Severna Koreja priprema za prvu nuklearnu probu u poslednjih pet godina, nakon što su lideri Južne Koreje i SAD nedavno sklopili sporazum o razmeštanju dodatnog američkog naoružanja ukoliko to bude potrebno za odvraćanje Severne Koreje.

"SAD otvoreno održavaju vojne vežbe sa Japanom i Južnom Korejom i preduzimaju sveobuhvatne korake ka uspostavljanju saveza po ugledu na NATO u Aziji", saopštilo je severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju je ponovljena procena da takve vježbe predstavljaju pripreme za rat protiv Severne Koreje.

"Ovo ukazuje na licemerje američke retorike o `diplomatskom angažmanu` i `dijalogu bez preduslova dok se istovremeno otkriva da nema promjene u ambiciji SAD da silom svrgne naš sistem", dodaje se u objavi.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ministarstvo nije konkretno pomenulo nuklerani ili raketni program, ali navodi da je Pjongjang primoran da razvija svoju odbranu.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.