MAKRON SE OBRATIO OVOJ BALKANSKOJ ZEMLJI: "Mašina je SPREMNA"!
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

francuski predsednik

MAKRON SE OBRATIO OVOJ BALKANSKOJ ZEMLJI: "Mašina je SPREMNA"!

Francuski predsednk je dodao da će se posle tog glasanja narednih dana nastaviti razmena mišljenja sa partnerima u Bugarskoj i Severnoj Makedoniji

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je danas glasanje u bugarskom parlamentu za francuski predlog za ukidanje veta Severnoj Makedoniji i najavio da se taj proces nastavlja, javila je agencija MIA.

"Želim da pozdravim glasanje u bugarskom parlamentu koje otvara put za ukidanje veta i otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom, a time i napredak albanskog dosijea", rekao je Makron na konferenciji za novinare u Briselu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Francuski predsednk je dodao da će se posle tog glasanja narednih dana nastaviti razmena mišljenja sa partnerima u Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

"Mašina je spremna da odobri to što će biti odlučeno, ovo je veoma dobar signal, želim da čestitam bugarskom premijeru i opozicionim snagama koje su se ujedinile oko ovog glasanja, ali i da se zahvalim Severnim Makedoncima na napretku", rekao je Makron i dodao da "ima još posla".

Bonus video:

00:05

VUČIĆ U JELISEJSKOJ PALATI: Emanuel Makron primio predsednika Srbije

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.