ZARAZA PRETI BANGLADEŠU: Nakon poplava došlo do još većeg problema
ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

ZABRINUTOST VLADA

ZARAZA PRETI BANGLADEŠU: Nakon poplava došlo do još većeg problema

U akciji snabdevanja stanovništva na poplavljenom području čistom pijaćom vodom i drugim potrebštinama angažovano je gotovo 2.000 spasilačkih timova u saradnji sa vojskom

Objavljeno:

Vlasti Bangladeša intenzivno rade na sprečavanju širenja bolesti koje se prenose vodom, usled poplava koje su pogodile ovu zemlju, izjavio je danas zvaničnik i dodao da se žurno radi na dopremanju pijaće vode stanovnicima koji su ostali izolovani u svojim domovima.

„Više od 4.000 ljudi obolelo je od bolesti koje se prenose vodom, uključujući dijareju, u okruzima pogođenim poplavama, a više od polovine slučajeva je u regionu Silhet“, saopštio je Generalni direktorat za zdravstvene usluge.

U akciji snabdevanja stanovništva na poplavljenom području čistom pijaćom vodom i drugim potrebštinama angažovano je gotovo 2.000 spasilačkih timova u saradnji sa vojskom, mornaricom i vazduhoplovstvnim snagama, prenosi Rojters.

„Oni su pokušavali da dođu do popolavljenih u 17 od 64 okruga u zemlji da im dopreme vodu i druge zalihe“, rekao je Atikul Hake, generalni direktor Odeljenja za upravljanje katastrofama.

On je naglasio da je sa povlačenjem vode sve izvesnija mogućnost epidemije.

„Plašimo se izbijanja bolesti koje se prenose vodom“, rekao je Hake i dodao da je sada glavni prioritet da se ugroženima dostavi pijaća voda.

Bonus video:

01:09

Katastrofa u Čačku, izlila se reka Kamenica i vodena stihija nosila sve pred sobom čitavu noć: Nezapamćena poplava u selu Jančići, spasavani i meštani(VIDEO)

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.