MEŠTANI ČELIĆA SA SUZAMA U OČIMA OPISUJU POPLAVE: Za par minuta voda odnela sve, ne pamte ovakvu NEPOGODU! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: RTS Printscreen

tuga

MEŠTANI ČELIĆA SA SUZAMA U OČIMA OPISUJU POPLAVE: Za par minuta voda odnela sve, ne pamte ovakvu NEPOGODU! (VIDEO)

Kako su žitelji Čelića rekli za Klix.ba, voda je nosila sve pred sobom, a oni su izbezumljeno pokušavali da spasu ono što se spasiti može

Objavljeno:

Veliku štetu na području Čelića nanele su poplave, a meštani od ranih jutarnjih časova pokušavaju da saniraju posledice. Meštani kažu da ne pamte ovakvu prirodnu nepogodu.

Kako su žitelji Čelića rekli za Klix.ba, voda je nosila sve pred sobom, a oni su izbezumljeno pokušavali da spasu ono što se spasiti može.

Područje Čelića juče je doslovno pretvoreno u jezero, a za nekoliko minuta obilne kišne nanele su veliku materijalnu štetu na putevima, privrednim objektima, ali i kućama. Meštani od ranih jutarnjih časova pokušavaju da saniraju štetu, dok strahuju od novih padavina.

Supružnici Ćerim i Jasna Bislimi, kažu da ne pamte ovolike poplave.

1 / 5 Foto: RTS Printscreen

"Sve ovo je bilo pretvoreno u more, kud god da ste krenuli voda je nosila sve pred sobom, prolamala je ulice i prodirala u kuće. Narod je bio izbezumljen, nije znao kuda će. Mi smo bili preko mosta, a tri sata nismo mogli da dođemo do kuće. Tokom noći situacija se smirila, ali sada strahujemo od novih padavina koje su najavljene prema prognozi", kaže nam Ćerim.

Sreće da voda zaobiđe njenu kuću nije imala ni Ganiba Šendić, koja kroz suze svedoći da su prostorije poplavljene za svega tri minute.

"U vreme nadolaženja vode nalazila sam se u kući i tada me je obuzeo veliki strah. Za par minuta voda mi je sve odnela. Verujem da je naš načelnik dobar čovek i da će učiniti sve kako bi nam se pomoglo", priča Šendić dok briše suze sa lica.

Kući porodice Ljaljić skoro da je nemoguće prići, a svi članovi aktivno rade na iscrpavanju vode, uklanjanju zemlje, mulja, smeća, granja i kamenja.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.