"ČEKA DA BEBI PRESTANE DA KUCA SRCE": Andrei odbijen ABORTUS na Malti, strahuje za svoj ŽIVOT! (FOTO)
Andrea Prudente i Džej Veldrejer, Foto: Printscreen/Twitter/euronews

abortus

"ČEKA DA BEBI PRESTANE DA KUCA SRCE": Andrei odbijen ABORTUS na Malti, strahuje za svoj ŽIVOT! (FOTO)

Njihova osiguravajuća kompanija pokušala je da ih evakuiše sa Malte, ali rizici su bili preveliki

Objavljeno:

Amerikanka, kojoj je zbog drakonskih zakona na Malti odbijen prekid trudnoće, strahuje za svoj život dok čeka da bebi prestane da kuca srce, objavili su njen partner i jedna nevladina organizacija.

- Ona je užasnuta. Osećamo kako je nedužna žena dobila okrutnu i bizarnu kaznu - rekao je suprug Džej Veldrejer za agenciju France presse.

Par je bio na praznicima na Malti kada je Andrea Prudente primljena u bolnicu zbog jakog krvarenja u 16. nedelji trudnoće. Beba je bila dobro, ali je žena izgubila plodnu vodu dan ili dva kasnije.

Novi pregledi pokazali su da se posteljica delimično odvojila od maternice, ali srce je i dalje kucalo, priča Veldrejer. Rečeno im je da dođu za 48 sati. Treći pregled potvrdio je da je "plodna voda nestala i da beba neće preživeti" iako joj je srce i dalje kucalo, nastavlja njen muž.

- Zbog potpune zabrane pobačaja na Malti, lekari neće intervenisati - rekao je Andrein suprug, prenosi BBC.

Njegove reči potvrdila je i nevladina organizacija Doctors for Choice. I otad, par čeka da se bebino srce zaustavi, da Andrea pobaci ili da se razvije infekcija koja će zapretiti njenom životu, zaključio je njen partner.

Njihova osiguravajuća kompanija pokušala je da ih evakuiše sa Malte, ali rizici su bili preveliki.

Većinom katolička zemlja, Malta je jedina u EU koja u potpunosti zabranjuje pobačaj.

Natali Psaila iz Doctors for Choice potvrdila je priču i rekla da je situacija veoma opasna za majku.

- Kada bi se njeno stanje pogoršalo, lekar bi morao da prekrši zakon, čime rizikuje četiri godine zatvora, i okonča trudnoću - kazala je Psaila.

Njena nevladina organizacija strahuje od ponavljanja slučaja iz Irske 2012. kada je trudnica zbog strogih zakona preminula, što je izazvalo zgražanje javnosti i izmenu zakonodavstva.

Bonus video:

00:20

ŠOK TVRDNJA Miletić: Svi znaju za vezu Hrkalovićke i Stefanovića, pre 6 meseci saznao sam OVO! ISPLIVALI NOVI DETALJI SKANDALA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.