TENZIJE NE JENJAVAJU: Oglasio se Peskov - razmatramo KONTRA-MERE zbog ruske enklave!
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

sankcije

TENZIJE NE JENJAVAJU: Oglasio se Peskov - razmatramo KONTRA-MERE zbog ruske enklave!

Vlasti Litvanije saopštile su 18. juna da od tog dana stupa na snagu zabrana tranzita robe pod sankcijama EU preko njihove teritorije ka ruskoj enklavi Kalinjingrad

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su "apsolutno neprihvatljive" sankcije Evropske unije koje su navele Litvaniju da uvede zabranu tranzita robe iz kontinentalne Rusije u rusku enklavu Kalinjingrad i dodao da se razmatraju kontra-mere.

- Vlasti Ruske Federacije uverene su da je ograničenje tranzita ka Kalinjingradu preko teritorije Litvanije u suprotnosti sa temeljnim dokumentima - poručio je Peskov.

Kako je dodao, o konkretnim opcijama za odgovor na ograničenje tranzita ka Kalinjingradu se još razgovara i razmatraju se različite mere.

Vlasti Litvanije saopštile su 18. juna da od tog dana stupa na snagu zabrana tranzita robe pod sankcijama EU preko njihove teritorije ka ruskoj enklavi Kalinjingrad, a vest o zabrani objavio je na video snimku guverner regiona Anton Alikanov.

1 / 9 Foto: Profimedia

Na listi sankcija EU nalaze se ugalj, metali, građevinski materijali i napredna tehnologija, a Alikanov je saopštio da će zabrana obuhvatiti oko 50 odsto artikala koje Kalinjingrad uvozi.

Bonus video:

02:58

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE PRED ODLAZAK NA PUT! Sezona odmora uveliko počela, evo kakve su cene KAFE I HRANE u inostranstvu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.