RUSIJA OBELEŽAVA DAN SEĆANJA I TUGE: U nemačkom NAPADU živote izgubilo 26,6 MILIONA građana pre 81. godinu! (FOTO)
Dan sećanja, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

krvoproliće

RUSIJA OBELEŽAVA DAN SEĆANJA I TUGE: U nemačkom NAPADU živote izgubilo 26,6 MILIONA građana pre 81. godinu! (FOTO)

Od 2009. se sprovodi i akcija paljenja sveća pod nazivom "Sveća sećanja". Širom Rusije se veče pre Dana sećanja i tuge pale sveće u znak sećanja na sve žrtve Velikog otadžbinskog rata

Objavljeno:

Širom Rusije danas se obeležava Dan sećanja i tuge, u znak sećanja na dan u kojem je pre 81 godinu nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez.

U krvoproliću koje je trajalo 1.418 dana život je izgubilo 26,6 miliona građana SSSR.

Ruski predsednik Vladimir Putin će tokom dana položiti venac na grob Neznanog junaka u Kremlju, saopštila je pres služba predsednika Rusije.

Od 2009. se sprovodi i akcija paljenja sveća pod nazivom "Sveća sećanja". Širom Rusije se veče pre Dana sećanja i tuge pale sveće u znak sećanja na sve žrtve Velikog otadžbinskog rata.

Kako bi obeležilo godišnjicu, rusko ministarstvo odbrane objavilo je dokumenta koji datiraju od početka Drugog svetskog rata i, kako se tvrdi, pokazuju da je Nemačka planirala opravdati svoju invaziju tvrdnjama da je sovjetska vojska bombardovala crkve i groblja, preneo je Gardijan.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Baš kao i danas, 1941. su nacisti unapred pripremali provokacije kako bi diskreditovali našu državu", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane aludirajući na aktuelnu vojnu operaciju ruskih snaga u Ukrajini.

Bonus video:

18:53

U SUKOBU HRKALOVIĆKE, STEFANOVIĆA I ĐUKE NIKO NE SPOMINJE OVE 2 OSOBE Stručnjaci o AFERI koja trese Srbiju STRANE SLUŽBE UMEŠANE

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.