HOMOSEKSUALNOST NIJE OKEJ U OVOJ ZEMLJI: Zaplenjena odeća i igračke sa DUGINIM BOJAMA, niz artikala se UKLANJA!
Ilustracija, Foto: EPA/Mario Guzman

homofobija

HOMOSEKSUALNOST NIJE OKEJ U OVOJ ZEMLJI: Zaplenjena odeća i igračke sa DUGINIM BOJAMA, niz artikala se UKLANJA!

Vlasti susednog Katara su u decembru prošle godine zaplenile kocke i druge igračke u duginim bojama jer su, kako kažu, nosile slogane koji se protive islamskim vrednostima

Objavljeno:

Vlasti u Saudijskoj Arabiji zaplenile su igračke i dečju odeću duginih boja uz tvrdnju da podstiču homoseksualnost, navodi državna televizija Al-Ekhbariy.

Prema izveštaju državne televizije, zvaničnici ministarstva trgovine uklanjaju niz artikala iz prodavnica u glavnom gradu Rijadu.

To uključuje kopče za kosu, šešire, pernice... Jedan zvaničnik je rekao da su predmeti duginih boja protivrečni islamskoj veri i moralu i da promovišu homoseksualnost usmerenu prema mlađoj generaciji, piše BBC.

- Naši timovi oduzimaju proizvode sa simbolima i znakovima koji protivreče zdravom razumu - naveli su iz ministarstva trgovine.

Dodaju da će se prodavnice, za koje se utvrdi da prodaju predmete u duginim bojama, suočiti sa zakonskim kaznama.

Homoseksualni odnosi zabranjeni u Saudijskoj Arabiji

Vlasti susednog Katara su u decembru prošle godine zaplenile kocke i druge igračke u duginim bojama jer su, kako kažu, nosile slogane koji se protive islamskim vrednostima.

1 / 5 Foto: Profimedia

Premda u Saudijskoj Arabiji ne postoji zakon o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu, homoseksualni odnosi su strogo zabranjeni.

Prema tumačenju islamskog zakona u Saudijskoj Arabiji, sporazumno istospolno seksualno ponašanje je kažnjivo smrću ili bičevanjem, u zavisnosti od ozbiljnosti slučaja. Takođe, protivzakonito je da se muškarci "ponašaju kao žene" ili da nose žensku odeću. Važi i obrnuto za žene.

Bonus video:

05:18

STEFANOVIĆ I HRKALOVIĆ SU NAPRAVILI OGROMAN PROBLEM SRBIJI! Advokat analizirao Dijanin intervju: Besprekorno je pripremila NASTUP

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.