ŠTA SE DEŠAVA U PUTINOVOJ RUSIJI? Više od 100 GIGANATA ostalo u ZEMLJI, NOVA studija iznela ŠOKANTNE podatke!
Ilustracija, Foto: Wikipedia, Profimedia

beg

ŠTA SE DEŠAVA U PUTINOVOJ RUSIJI? Više od 100 GIGANATA ostalo u ZEMLJI, NOVA studija iznela ŠOKANTNE podatke!

Studija je usledila nakon izveštaja ruskog think-tanka povezanog s državom, koji je prošle nedelje objavio da više od polovine od 5.000 stranih kompanija koje rade u zemlji nije najavilo nikakva ograničenja u svom lokalnom poslovanju

Objavljeno:

Više od 100 kompanija iz zemalja Evropske unije (EU) nastavlja da posluje u Rusiji gotovo četiri meseca nakon što je invazija na Ukrajinu izazvala niz međunarodnih sankcija protiv Moskve, pokazala je studija Univerziteta Jejl.

Prema tim podacima, 116 kompanija iz EU-a čini gotovo polovinu od 247 multinacionalnih firmi koje i dalje posluju u Rusiji, uprkos sve većem pritisku javnosti da se kazni režim predsednika Vladimira Putina za napad, pokazalo je istraživanje koje vodi Džefri Sonenfeld.

Studija je usledila nakon izveštaja ruskog think-tanka povezanog s državom, koji je prošle nedelje objavio da više od polovine od 5.000 stranih kompanija koje rade u zemlji nije najavilo nikakva ograničenja u svom lokalnom poslovanju i nastavlja da zapošljava 2 miliona ljudi. Prema studiji, samo 90 kompanija, uglavnom u konsultantskom i IT sektoru, likvidiralo je svoje poslovanje i premestilo zaposlene u druge zemlje, prenosi Investitor.me.

1 / 5 Foto: Profimedia, EPA/, EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

Istraživači s Jejlovog instituta objavili su u maju rad koji pokazuje da je za većinu kompanija koje napuštaju Rusiju dobit na berzi daleko nadmašila cenu izlaska iz zemlje.

Bonus video:

04:06

ŠEŠELJ I DOBROSAVLJEVIĆ O SASTAVU NOVE VLADE: Da li je opozicija ispustila svoju šansu da formira vlast?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.