SAOPŠTENE STRAŠNE VESTI! Preminula mlada novinarka
Foto: Profimedia

NAKON TEŠKE BOLESTI

SAOPŠTENE STRAŠNE VESTI! Preminula mlada novinarka

Njena smrt usledila je nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama objavila informaciju o palijativnoj nezi

Objavljeno:

Popularna irska televizijska voditeljka i novinarka Ejdin Kenedi preminula je u 43. godini nakon teške bolesti, a kolege i prijatelji odaju joj počast na društvenim mrežama.

Njena smrt usledila je nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama objavila informaciju o palijativnoj nezi.

U jednom tvitu zamolila je svoje pratitelje da, ako ikada nalete na njenu decu, "paze" na njih, Jakoba i Evu, koje je opisala kao "najmiliju, najslađu i najbrižniju decu."

Objavila je fotografije dece, kao i čestitku koju je dobila, a u kojoj je pisalo: "Za mamu, nadam se da ćeš uskoro ozdraviti. Puno te volim."

- Dakle, život nije prošao dobro i ja sam bolestna isto kao i kada sam otišla u bolnicu... Suština je da idem kući da umrem, ali dobijam palijativnu negu. Deca znaju. Ako ikada naiđete na njih, da li ćete paziti na njih? Oni su najljubaznija, najslađa i najpažljivija deca - stoji u tvitu.

Nekoliko bivših kolega s UTV-a takođe joj je odalo počast.

- UTV porodica duboko je ožalošćena zbog smrti bivše koleginice i prijateljice. Bila je zaista nadarena novinarka, koja je provela mnogo godina na UTV-u i donosila gledateljima priče iz cele Severne Irske. Želimo da izrazimo naše iskreno saosećanje njenoj porodici u ovom vrlo tužnom trenutku - poručila je portparolka UTV-a, prenosi Sky News.

Od Ejdin se oprostila i Ema Litl Pengeli iz Demokratske unionističke stranke.

- Naše zajedničko vreme ovde na Zemlji je završeno. Žalim zbog toga. Za tebe sada više nema boli ni bolest. Nema više tuge ili trauma. Nema više najlepše, drage duše koju sam imala privilegiju da poznajem u ovom životu. Naše šetnje i razgovori, zabavni trenuci. Nadam se da ćemo se ponovno sresti - napisala je političarka.

- Žao mi je što ovo čujem. Uvek mi je bilo drago da sretnjem Ejdin kad bismo pokrivali neku priču. Počivaj u miru - poručio je Bara Best s BBC-a.

Ejdin je u intervjuu za Belfast Telegraph 2019. godine otkrila da je njena starija sestra Fiona izgubila borbu s rakom 2016. godine, a brat Dara preminuo je od tumora na mozgu kad mu je bilo 35 godina.

U međuvremenu, njen stariji brat Rori poginuo je u saobraćajnoj nesreći kad je imao samo godinu dana.

- Moji mama i tata najjači su i najdivniji ljudi koje poznajem. S obzirom na to da je moja mama učiteljica, a tata poreklom iz Argentine, za našu je porodicu bilo prirodno da deca budu na prvom mestu. Mi kao porodica veoma smo okrenuti ljudima. Bili smo baš bliski i puno smo toga radili zajedno - rekla je jednom prilikom Ejdin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.