BALKANSKA BANDA PALA U AUSTRIJI: Trgovali kokainom i oružjem, među njima i ŽENA
Foto: Profimedia

HAPŠENJE

BALKANSKA BANDA PALA U AUSTRIJI: Trgovali kokainom i oružjem, među njima i ŽENA

Petoro ljudi poreklom sa Balkana uhapšeno je proteklog meseca u Austriji u okrugu Braunau u toku akcije policije na razbijanju kriminalne organizacije za prodaju droge i ilegalnog oružja

Objavljeno: 19:37h

Kako prenose austrijski mediji,hrvatski državljanin (27) uhapšen je u momentu dok je pokušavao da proda kokain.

- Drugi Hrvat, za koga se pretpostavlja da je bio dobavljač narkotika, uhapšen je nešto ranije, a uhapšen je i njegov pomagač koji se starao da kokain bude transportovan iz Nemačke u Austriju - prenosi Folks Blat.

Njih dvojica se nalaže u pritvoru, dok je jedna žena, koja je osumnjičena za pomaganje, saslušana i puštena na slobodu.

Prilikom pretresa njihovog stana pronađen je kokain u vrednosti od 10.000 evra, manju količinu marihuane kao i opremu za merenje i pakovanje narkotika.

U toku akcije razbijanja ove kriminalne organizacije, uhapšen je i jedan bosanski državljanin (29), koji je od ranije poznat policiji i već je bio na služenju zatvorske kazne, koji je osumnjičen da je dogovarao primopredaju kokaina.

- U sve je bio umešan i Austrijanac (34) vlasnik jednog kafića, koji je kupovao kokain i preprodavao ga svojim gostima. Prilikom pretresa kod njega su pronađena i dva pištolja - prenose austrijski mediji.

Još jedan u nizu dobavljača u ovoj kriminalnoj organizaciji bio je i Srbin (34), za koga se ispostavilo da je ranije osuđivan, bio je drugi dobavljač narkotika i ilegalnog oružja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.