STRAŠNA TRAGEDIJA ANGELE MERKEL: Posle nje, više nije ista, TRESE SE, nije joj DOBRO!
Angela Merkel, Foto: Profimedia

intervju

STRAŠNA TRAGEDIJA ANGELE MERKEL: Posle nje, više nije ista, TRESE SE, nije joj DOBRO!

Drugi razlog koji je navela bila je iscrpljenost nakon smrti njene majke u aprilu 2019.

Objavljeno:

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu za medijsku grupu RND prvi put je u javnosti govorila o drhtavici na kraju njenog mandata, koja je zabrinula mnoge Nemce.

Pored nedostatka tečnosti, navela je još dva razloga za drhtavicu. Najpre je govoriola o nervozi zbog brojnih foto-aparata usmerenih na nju. Na pitanje zašto ju je to odjednom izbacilo iz ravnoteže posle toliko godina, kaže:

- Kada sam videla velike foto-aparate kroz koje se može posmatrati izbliza, zabrinula sam se - može se primetiti kada ste malo slabiji. Na kraju sam tražila drugačiji format i obavljala sam obaveze samo sedeći. To je tada bilo dobro.

Drugi razlog koji je navela bila je iscrpljenost nakon smrti njene majke u aprilu 2019. Ubrzo nakon toga otišla je na Samit EU. Na pitanje da li je funkcija toliko nemilosrdna da nema vremena ni da oplakuje rođenu majku, Merkelova je odgovorila:

- Imala sam, ali jako malo. Morate biti dostupni 24 časa dnevno. Kad je Sednica Saveta EU, tada je Sednica Savet EU. Kad je noćna sesija, noćna je sesija. Ako ne ležim u krevetu sa temperaturom 40, idem u Savet EU. To je bilo moje shvatanje svega toga. Često sam bila prehlađena - objasnila je Merkel, piše RND.

Podsetimo, u istnom intervjuu merkelova je govorila i o o ruskoj ofanzivi na Ukrajinu.

Na pitanje da li je ruski predsednik Vladimir Putin čekao da ona više ne bude nemački kancelar kako bi otpočeo sukobe u Ukrajini, Merkelova kaže:

- Ja to ne znam. Moj odlazak je možda bio doprinos, kao što su izbori u Francuskoj, povlačenje trupa iz Avganistana i stagnacija implementacije sporazuma iz Minska.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.