OGLASILA SE ZAHAROVA: Nije štedela REČI, KAKAV ŠOK!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

u jeku skandala

OGLASILA SE ZAHAROVA: Nije štedela REČI, KAKAV ŠOK!

Prema obaveštajcima, Rus je pokušao da se, koristeći lažni identitet, infiltrira u sud koji istražuje optužbe o ratnim zločinima u Ukrajini

Objavljeno:

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova demantovala je, kako je rekla, lažnu glasinu o pritvaranju ruskog tajnog agenta u Holandiji "lansiranu s ciljem da se Rusija uvuče u još jedan špijunski skandal".

- Čuli smo za medijska nagađanja da je izvesni V. M. Fereira, građanin Brazila, pritvoren u Holandiji. Holandski zvaničnici tvrde da je on ''pripadnik službe GRU'' (ruska vojna obaveštajna služba), koji je pokušao da se infiltrira u Međunarodni krivični sud kao pripravnik - navela je Zaharova.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: Profimedia

Ona je dodala da je evidentno da "ovakve laži imaju za cilj da se Rusija umeša u još jedan špijunski skandal".

- Plaši se javnost ruskim ''podmuklim intrigama", a istovremeno se kreira atmosfera da MKS treba da istražuje zločine koje je navodno počinila ruska vojska u Ukrajini - dodala je Zaharova.

Podsetimo, vlasti u Holandiji tvrde da su razotkrili ruskog špijuna koji je pokušao da se ubaci da stažira u Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu.

Prema obaveštajcima, Rus je pokušao da se, koristeći lažni identitet, infiltrira u sud koji istražuje optužbe o ratnim zločinima u Ukrajini.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.