SIRIJA ĆE PRIZNATI DONJECKU I LUGANSKU NARODNU REPUBLIKU: Predsednik SIRIJE doneo odluku!
Bašar el Asad i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

odlučeno

SIRIJA ĆE PRIZNATI DONJECKU I LUGANSKU NARODNU REPUBLIKU: Predsednik SIRIJE doneo odluku!

"Pozdravićemo priznanje LNR i DNR od drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirijske Arapske Republike"

Objavljeno:

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je delegaciji DNR da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, prenosi Telegram kanal Ministarstva informisanja DNR.

Bašar El Asad
Bašar El Asadfoto: Printscreen/Youtube

- Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je delegaciji DNR oslobođenje većeg dela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR.

Moskva će pozdraviti priznanje DNR i LNR od drugih zemalja, posebno od Sirije, koja je nama prijateljska, rekao je Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije.

- Pozdravićemo priznanje LNR i DNR od drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirijske Arapske Republike, rekao je Peskov novinarima.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

Ranije je i pres-služba zamenika šefa komiteta Državne dume za odbranu Dmitrija Sablina saopštila da je sirijski predsednik Bašar el Asad predložio Ministarstvu spoljnih poslova zemlje da razmisli o tome kako da izgradi odnose nakon priznavanja LNR i DNR.

Sablin i Asad sastali su se tokom sastanka koordinacionih štabova Ruske Federacije i Sirije o povratku izbeglica i obnavljanju mirnog života.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.