"IMAMO KRV NA NAŠIM RUKAMA": Švarceneger ozbiljno OPTUŽIO Evropu,čuveni TERMINATOR izneo STRAVIČNE tvrdnje! (VIDEO)
Arnold Švarceneger i Vladimir Putin, Foto: EPA/Armando Arorizo, EPA/Yuri Kochetkov

RAT U UKRAJINI

"IMAMO KRV NA NAŠIM RUKAMA": Švarceneger ozbiljno OPTUŽIO Evropu,čuveni TERMINATOR izneo STRAVIČNE tvrdnje! (VIDEO)

Čuveni glumac, inače poznati rusofil, je u martu održao zapaljivi, inspirativan govor, u kome se obratio Rusima, vojnicima i Vladimiru Putinu lično i uputio javni apel za zaustavljanje rata

Objavljeno:

Bivši guverner Kalifornije i čuveni glumac Arnold Švarceneger optužio je u utorak Evropu da "finansira rat u Ukrajini" jer nastavlja da kupuje rusku naftu. Švarceneger, koji se dugo bavi borbom protiv zagađenja, ukazao je da je rat u Ukrajini još jedan razlog da se prestane sa upotrebom fosilnih goriva.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

- Pogledajte samo tragediju Ukrajine. Svi smo užasnuti onim slikama koje gledamo u vestima svako veče. Ali budimo iskreni prema sebi – 1.300 projektila koje je Rusija lansirala na ukrajinske gradove u prva dva meseca rata koštaju 7,7 milijardi evra. To je mnogo, ali istovremeno je Evropa poslala Rusiji 44 miljarde evra za gorivo – rekao je Švarceneger tokom obraćanja na klimatskoj konferenciji „Austrijski svetski samit“ u Beču.

- Naravno, Rusi su uznemireni što gube vojnike i opreme, tenkove i avione... ali oni kažu: "Bar ne moramo da plaćamo ovaj rat, Evropa nam šalje novac, oni plaćaju rat". Bez obzira kako gledate na to, mi imamo krv na našim rukama jer finansiramo rat – istakao je čuveni „terminator“.

Švarceneger je poručio da treba uraditi sve da se „eliminiše naša zavisnost od fosilnih goriva“.

- Moramo biti deo rešenja a ne deo problema. Neuspeh ovde nije opcija – zaključio je on.

Čuveni glumac, inače poznati rusofil, je u martu održao zapaljivi, inspirativan govor, u kome se obratio Rusima, vojnicima i Vladimiru Putinu lično i uputio javni apel za zaustavljanje rata.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.