DEČAK (15) IZBODEN, BIČEVAN I PRETUČEN LETVOM ZA KREVET: Ne pamti se ovakav HOROR, preminuo nakon jezivog MUČENJA!
Sebastijan Kalinovski, Foto: WEST YORKSHIRE POLICE

JEZIVO

DEČAK (15) IZBODEN, BIČEVAN I PRETUČEN LETVOM ZA KREVET: Ne pamti se ovakav HOROR, preminuo nakon jezivog MUČENJA!

Sebastijan Kalinovski, 15, navodno je bio primoran da izvodi ponižavajuće fizičke vežbe i bičevan je produžnim kablom da bi ga „podstaknuo“

Objavljeno:

Tinejdžera su majka i njen partner pretukli letvom za krevet i uboli ga iglom tokom kampanje "mučenja“, saznaje sud.

Sebastijan Kalinovski, 15, navodno je bio primoran da izvodi ponižavajuće fizičke vežbe i bičevan je produžnim kablom da bi ga "podstaknuo".

Čak i ako je bio preslab da bi stajao, držali su ga kako bi se napadi na njega mogli nastaviti, od kojih su neki trajali satima, čuo je sud u Lidsu.

Sebastijan je u avgustu umro od infekcije izazvane "nelečenim komplikacijama višestrukih preloma rebara", kažu tužioci.

Zlostavljanje koje je pretrpeo snimljeno je kamerama za video nadzor u porodičnoj kući u Hadersfildu u Zapadnom Jorkširu, koje su delimično instalirane da bi „pratio i vršio kontrolu“ nad dečakom.

Sebastijan se preselio u Veliku Britaniju iz Poljske u oktobru 2020. da živi sa svojom majkom Agnješkom Kalinovskom (35) i njenim dugogodišnjim partnerom Andžejem Latoševskim (36).

Sebastijan Kalinovski
Sebastijan Kalinovskifoto: WEST YORKSHIRE POLICE

Nastavno osoblje je opisalo Sebastijana kao „prijatnog i vaspitanog dečaka” koji je takođe bio „tih i plašljiv, a ponekad je izgledao i tužan”, rečeno je porotnicima.

U početku, njegovoj mami je bilo drago što je njen sin sa njom, rekao je tužilac Džejson Piter KC. Ali do Nove godine, oba optužena su počela da vide Sebastijana kao „prepreku“ i govorili su da je lažov i da izostaje iz škole.

„Možete zaključiti da su to bili pokušaji da se opravda ono što bi predstavili kao potrebu za Sebastijanovim „kaznama“, rekao je Piter porotnicima.

„Kazne su, ako je to odgovarajući način da ih se opiše, bile okrutne i vremenom su postajale sve oštrije i nasilnije.

“Porotnici su čuli da će Sebastijan biti kažnjen samo zato što je „ispustio hranu na pod svoje spavaće sobe“ ili „čak i što je samo otišao u toalet noću“.

Sud je saslušao kako je njegovo disciplinsko kažnjavanje od januara 2021. „postalo sve oštre“ i da je „namerno držan podalje od drugih“.

Latoševski je 13. avgusta pozvao hitnu pomoć kući „nakon što je Sebastijan bio bez svesti oko dva i po sata“, čuli su porotnici.

On je rekao da je dete pronašao u kadi sa glavom pod vodom, "što sugeriše da se možda udavilo", rečeno je sudu.

Pregledom Sebastijana utvrđene su povrede uključujući modrice na zadnjici, čelo, vilicu, stomak, ruke i noge i višestruke prelome rebara.

Tog jutra, sud je čuo kako je Sebastijan prošao kroz „rutinu da su ga oba optužena napala“.

Gospodin Piter je rekao da je CCTV pokazao kako Latoszevski izvodi Sebastijana iz spavaće sobe u 8.25 ujutro, pre nego što ga je vratio oko 15 minuta kasnije, „golog, jasno mokrog i bez svesti“.

Latoševski se potrudio da izvrši reanimaciju, a činilo se da je u 9.24 ujutru pokušavao da sipa vodu u usta deteta pre nego što je dunuo u njih, čuo je sud.

„Da li su to bili počeci pokušaja da se ostavi utisak da se Sebastijan utopio pokušavajući da natera vodu u svoje disajne puteve?“, upitao je Piter.

Takođe je prikazano kako ga "više puta ubode” iglom u prepone i butinu, "očigledno se smejao dok je to činio”.

U jednom trenutku, Kalinovska je "preuzela ubod Sebastijana iglom“, dodao je Piter.

Nakon što je par uhapšen zbog Sebastijanove smrti, policija im je zaplenila telefone i sigurnosne kamere iz njihove kuće – za koje je Piter rekao da su obe dokumentovale „katalog zlostavljanja“.

1 / 5 Foto: Profimedia

Porotnici su čuli da ga je Latoševski „uglavnom i najoštrije“ napao, ali da je njegova majka bila umešana u različitim vremenima.

Optuženi su govorili o i Sebastijanu "na najpogrdnije i neljudske načine“ u zaplenjenim porukama i snimcima, rekao je Piter.

Kalinovska i Latoszevski negiraju ubistvo, alternativne tačke za ubistvo iz nehata i izazivanje ili dozvoljavanje smrti deteta, kao i optužbu za zanemarivanje.

Suđenje se nastavlja.

(Espreso/Metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.