ŠTA GLEDA KRALJICA ELIZABETA? Veliki je fan popularne SERIJE, iznenadiće vas kada čujete koje!
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

KRALJICA ELIZABETA

ŠTA GLEDA KRALJICA ELIZABETA? Veliki je fan popularne SERIJE, iznenadiće vas kada čujete koje!

Bukvalno je tražila od BBC-ja da joj pošalju sve epizode, kako bi mogla da ih gleda dok odseda u Balmoralu

Objavljeno: 14:43h

Kraljica Elizabeta važi za jednu od najpopularnijih ličnosti u svetu, vlada mnogim državama, ali s vremena na vreme, kao i svako drugi, voli da se opusti uz gledanje televizije i omiljenih serija.

Kako se navodi, kraljica je veliki fan serije "Doktor Hu (Doctor Who)", a čak ima i omiljenog Doktora!

"Doktor Hu" je britanska naučno-fantastična serija (nije ni čudno da kraljica gleda baš nju) koja je premijerno emitovana 1963. godine, a naredne će proslaviti 60. godišnjicu.

Zanimljivo je da je prva epizoda emitovana na dan ubistva Džona Kenedija, 23. novembra 1963. godine. Zbog tog događaja, ona je imala veoma malu gledanost, jer su svi pratili izveštavanje o ubistvu. Međutim, sledeće nedelje je reprizirana u isto vreme i osvojila je publiku.

Među njima je bila i kraljica, koja je još tada počela da prati sve avanture Doktora. Serija je završena 1989. sa emitovanjem, te ponovo počela da se snima 2005. godine. Upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao najduža naučno-fantastična serija, a takođe je proglašena i za najpopularniju svih vremena.

Kada je serija ponovo počela da se emituje 2005. godine, kraljica nije skrivala oduševljenje i odmah je počela da je prati.

Glumac Kristofer Eklston je bio deveti Doktor, a kako se navodi, upravo on je bio i kraljičin miljenik.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Gallifreyforever97

On je napustio serijal nakon jedne sezone, što je kraljicu veoma razočaralo, ali je nastavila da prati seriju.

Štaviše, izvor iz Bakingemske palate je jednom prilikom otkrio da je tražila od televizijske kuće BBC da joj pošalju DVD-jeve.

- Kraljica obožava ovu seriju i tražila je sve sezone da dobije na DVD-ju. Bukvalno je tražila od BBC-ja da joj pošalju sve epizode, kako bi mogla da ih gleda dok odseda u Balmoralu - otkrio je izvor.

U ovoj seriji se do sada pojavilo 13 glumaca koji su igrali titularnu ulogu Doktora. Glumac Vilijam Hartnel bio je prvi, a kraljica Elizabeta je, kako se navodi, veoma uživala da gleda njegove avanture. Poslednji Doktor je Džodi Vitaker, što je bilo prvi put da se žena nađe u ovoj ulozi.

1 / 10 Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Njena "vladavina" se završava ove godine, a fanovi s nestrpljenjem iščekuju da saznaju ko će biti naredni Doktor. Mnogo je spekulacija na ovu temu, a čini se da je favorit među gledaocima serije glumac Rasel Tovi. Videćemo da li će se on dopasti kraljici.

Inače, zanimljivo je da je 11. Doktora igrao glumac Met Smit, koji je u prve dve sezone serije "Kruna" tumačio lik princa Filipa, supruga kraljice Elizabete.

Bonus video:

14:58

NACIZAM JE PRVO NASTAO U LONDONU, A HITLER JE BIO ENGLESKI AGENT OD 1912. Lučić o ratu u Ukrajini: RUSIJA MORA DA OVLADA DUNAVOM!

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.