ISPRAVKA: Navodi o skrivenim kamerama u smeštaju rezervisanom putem Airbnba nisu bili tačni
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVERICA

ISPRAVKA: Navodi o skrivenim kamerama u smeštaju rezervisanom putem Airbnba nisu bili tačni

Tviterom se širi objava jedne korisnice koja tvrdi da su ona i njena prijateljica iznajmile stan preko Airbnb-ja, a nakon što su došle, shvatile su da ih sve vreme snimaju kamere

Objavljeno: 12:05h

U tesktu koji je objavio portal Espreso, datuma 14. 06. 2022. godine, iznete su netačne tvrdnje Twitter korisnice da je pronašla skrivene kamere u smeštaju koji je iznajmila putem Airbnba. Policija je negirala njene navode.

U članku se navode netačne tvrdnje:

TWITTEROM se širi objava jedne korisnice koja tvrdi da su ona i njezina prijateljica unajmile stan preko Airbnb-ja, a nakon što su došle, shvatile su da ih cijelo vrijeme snimaju kamere. Tviterašica tvrdi da je u stanu bilo više od deset kamera koje su bile postavljene čak i u tušu. "OPREZNO REZERVIRAJTE AIRBNB-jeve! Moja prijateljica i ja smo nedavno boravile u stanu u Philadelphiji s preko 10 skrivenih kamera po celoj kući. Uključujući tuševe i spavaće sobe. Neke su bile zakamuflirane u sisteme za prskanje, ali su imali objektiv kamere. Dodala je da se obratila policiji nakon što se vlasnici stana nisu javljali. "Želim znati šta je s tim snimkama i ko to koristi. Ne javljaju se ni policija ni vlasnici stana", dodala je.

Napomena: Sporni delovi testa su izmenjeni a netačne tvrdnje su uklonjene.

Ispravka:

U tekstu u kojem se navodi da su dve žene ostale zatečena kada su shvatile da su u kući koju su iznajmile putem Airbnb-ja postavljene kamere, načinjena je greška jer navod da postoje kamere uopšte nije istinit. Kamera nije bilo.

Tviterom se širila objava jedne korisnice koja tvrdi da su ona i njena prijateljica iznajmile stan preko Airbnb-ja, a nakon što su došle, shvatile su da ih sve vreme snimaju kamere. Ovo je potpuno pogrešna informacija, kamere u stanu nisu postojale.

Policija u Filadelphiji nije pronašla dokaze o tajnim kamerama na gradskom imanju iznajmljenom putem Airbnba za koji je korisnica Twittera tvrdila da je prepun skrivenih uređaja za snimanje, kamufliranih da izgledaju kao prskalice na plafonu, rekli su istražitelji i zvaničnik popularne web stranice za iznajmljivanje smeštaja. Nakon posete kući u utorak, policija nije otkrila skrivene kamere na imanju, kako je žena navela u viralnom tweetu u nedelju Uveče. Portparol policije dao je za Philly Voiceu ovu izjavu u sredu: “Jedinica za specijalne žrtve sprovela je istragu o tvrdnjama o skrivenim uređajima za snimanje unutar sobe na Airbnbu. Kasnije je otkriveno da se radi o sistemu prskalica. Ovaj incident je sada završen i zatvoren."

Nakon što se ispostavilo da u smještaju ipak nije bilo kamera, Foxtaughtyou je izbrisala originalni tweet i nekoliko puta apelovala na druge Twitter korisnike/ce da joj prestanu slati poruke.

Mediji na našem govornom području izveštavali su o ovom slučaju 13. i 14. juna, prije nego je filadelfijska policija objavila saopštenje. Nijedan portal nije objavio rezultate policijske istrage koja je pokazala da u smještaju nije bilo skrivenih kamera

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.