BAJDEN PRODUŽIO VANREDNE MERE ZA BALKAN!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

mere

BAJDEN PRODUŽIO VANREDNE MERE ZA BALKAN!

Uredba je već produžena 2021. godine i može se produžavati ukoliko predsednik objavi odluku u Federalnom registru i dostavi Kongresu obaveštenje o tome

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden produžio je vanredne mere u vezi sa Balkanom za još godinu dana, saopštila je Bela kuća.

„Akti ekstremističkog nasilja i opstrukcionih aktivnosti i situacija na Zapadnom Balkanu koja koči napredak ka efikasnoj i demokratskoj upravi i punoj integraciji u transatlantske institucije i dalje predstavljaju neobičnu i izuzetnu pretnju po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Sjedinjenih Država“, navodi se u uredbi objavljenoj na sajtu Bele kuće.

Zbog toga, dodaje Bajden, neophodno je produžiti vanredne mere proglašene Izvršnom uredbom 13219 kada je reč o Zapadnom Balkanu, kojom su predviđene sankcije fizičkim i pravnim licima koja su na neki način umešana u ekstremističke aktivnosti u regionu, prenosi Srna.

1 / 6 Foto: Profimedia

Uredba je već produžena 2021. godine i može se produžavati ukoliko predsednik objavi odluku u Federalnom registru i dostavi Kongresu obaveštenje o tome.

Bonus video:

19:16

BELIVUKOV KLAN USRED KORONE BAKLJADOM SLAVIO UBISTVO NA KRFU 2020? Mršević: Brinu me njihovi naslednici, OVO JE VRH LEDENOG BREGA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.