MOSKOVSKA BERZA OBUSTAVLJA TRGOVANJE OVOM VALUTOM: Evropska zemlja na udaru nakon uvođenja SANKCIJA!
Berza, Foto: EPA-EFE/Cristina Gallego, Ilustracija

OD DANAS

MOSKOVSKA BERZA OBUSTAVLJA TRGOVANJE OVOM VALUTOM: Evropska zemlja na udaru nakon uvođenja SANKCIJA!

Zapad je uveo nekoliko paketa sankcija bez presedana Rusiji u nastojanju da kazni Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini

Objavljeno: 09:53h

Moskovska berza je saopštila da od danas obustavlja trgovanje švajcarskog franka za rublje i američki dolar, nakon što je Švajcarska usvojila nove sankcije Evropske unije protiv Rusije.

U saopštenju Moskovske berze se kao razlog za ovu odluku navode poteškoće u obavljanju transakcija u švajcarskoj valuti usled novih ograničenja trgovine koje je Švajcarska uvela prošle nedelje, prenosi Rojters.

„Operacija su sespendovane zbog poteškoća u obavljanju obračuna u švajcarskim francima s kojima se suočavaju učesnici na tržištu i finansijski sektor usled restriktivnih mera koje je Švajcarska uvela 10. juna“, piše u saopštenju.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/Cristina Gallego, Ilustracija

Švajcarska, koja nije članica Evropske unije, dopunila je svoj paket sankcija protiv Moskve prošlog petka kako bi se uskladila sa najnovijim merama ograničenja EU protiv preduzeća, banaka i pojedinaca iz Rusije i Belorusije.

Zapad je uveo nekoliko paketa sankcija bez presedana Rusiji u nastojanju da kazni Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini.

Moskovska berza je navela da traži moguće rešenje i da se nada da će naći način da se u budućnosti nastavi trgovanje švajcarskim francima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.