OTKRIVENA NOVA MASOVNA GROBNICA KOD BUČE? "Rusi su ih mučili, pa ubili metkom u glavu" (FOTO)
Buča, Foto: Profimedia

Radi se na identifikaciji tela

OTKRIVENA NOVA MASOVNA GROBNICA KOD BUČE? "Rusi su ih mučili, pa ubili metkom u glavu" (FOTO)

Kijevska policija je takođe podsetila da su krajem aprila u jami u selu Mirotska otkrivena izmučena tela trojice streljanih muškaraca sa povezom na očima

Objavljeno:

Sedam tela pronađeno je u novoj grobnici blizu Buče, gde su, nakon povlačenja ruske vojske iz Kijeva krajem marta, otkriveni leševi brojnih civila, saopštila je kijevska policija.

- Rusi su ovde mučili sedmoro civila, a zatim su ih kukavički pogubili metkom u glavu - napisao je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Fejsbuku.

On je zatim dodao da je "nekoliko žrtava imalo zavezane ruke i vezana kolena".

- Ova grobnica otkrivena je danas na mestu na komu su bili stacionirani ruski vojnici, blizu sela Mirotske - dodao je Nebitov.

1 / 4 Foto: Profimedia

On je na kraju rekao da se trenutno radi na identifikaciji žrtava.

Nakon odlaska ruskih vojnika iz kijevske regije, gde su otkrivena tela više stotina ukrajinskih civila, Buča je postala simbol navodnih ruskih ratnih zločina. Moskva je u više navrata odbacila ove optužbe, kazavši da je reč o "falsifikovanju" informacija tvrdeći da su zločine organizovali Ukrajinci uz podršku zapada.

Kijevska policija je takođe podsetila da su krajem aprila u jami u selu Mirotska otkrivena izmučena tela trojice streljanih muškaraca sa povezom na očima.

(Espreso / Telefraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.