MORE KINEZA SE TESTIRA NA ULICAMA PEKINGA! Oštra politika nastavlja PUNOM parom u duhu "NULTE TOLERANCIJE"
Ilustracija, Foto: Profimedia, PNG Press, Google Earth

KOVID U KINI

MORE KINEZA SE TESTIRA NA ULICAMA PEKINGA! Oštra politika nastavlja PUNOM parom u duhu "NULTE TOLERANCIJE"

Testovi su besplatni, a rezultat se može videti u zdravstvenoj aplikaciji za pametne telefone, otprilike 12 sati po uzimanju uzorka

Objavljeno:

Hiljade kabina za testiranje na kovid-19 postavljeno je na trotoarima širom Pekinga i drugih kineskih gradova posle najnovije odluke kineskih vlasti u duhu strategije "nulta tolerancija na kovid“.

Redovi se formiraju svakog dana, bez obzira na vremenske prilike, čak i tamo gde je širenje virusa gotovo prestalo, jer građani moraju da pokažu negativan test da bi mogli da uđu u u poslovne zgrade, tržne centre i da borave na drugim javnim mestima, prenosi AP.

Redovno testiranje stanovnika postaje uobičajena svakodnevica stanovnika Kine, jer se vladajuća Komunistička partija čvrsto drži strategije nazvane "nulta tolerancija na kovid“, koja je u suprotnosti sa pristupom mnogih drugih država koje su značajno ublažile epidemiološke mere.

Velikim gradovima je naloženo da postave kabine za testiranje tako da svaki građanin može do njih doći za najviše 15 minuta, a samo Peking i Šangaj su postavili najmanje po 10.000 ovakvih montažnih objekata.

1 / 6 Foto: Profimedia

Testovi su besplatni, a rezultat se može videti u zdravstvenoj aplikaciji za pametne telefone, otprilike 12 sati po uzimanju uzorka.

Ovaj potez kineskih vlasti usledio je nakon nedavne epidemije u Šangaju koja se toliko proširila da su vlasti zatvorile ceo grad na dva meseca da bi je okončale, navodi AP.

Bonus video:

13:02

Ilija Kajtez o dojavi o bombi u Kuriru

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.