BAJDEN JAVLJA SA SAMITA, IMA VAŽNU PORUKU! Pronašao REŠENJE za ceo region
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

samit amerika

BAJDEN JAVLJA SA SAMITA, IMA VAŽNU PORUKU! Pronašao REŠENJE za ceo region

Američka administracija je odluku obrazložila "sumnjom" u "nedostatak demokratskog prostora i poštovanja ljudskih prava"

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u sredu da je demokratija „element važan za budućnost Amerike“, povodom otvaranja velikog regionalnog samita sa Latinskom Amerikom.

"Naš region je velik i raznovrstan. Ne slažemo se uvek oko svega. Ali zato što smo demokratija, našim razlikama pristupamo u međusobnom poštovanju i dijalogu", rekao je on.

Ovaj veliki „Samit Amerike“ održan u Los Anđelesu obeležilo je odsustvo nekih predsednika, posebno Meksika, Gvatemale, Bolivije i Hondurasa.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador najviše krivi Belu kuću što je isključila Kubu, Nikaragvu i Venecuelu.

Američka administracija je odluku obrazložila "sumnjom" u "nedostatak demokratskog prostora i poštovanja ljudskih prava",

Džo Bajden je takođe pohvalio uspostavljanje „Američkog partnerstva za ekonomski napredak“ u sredu kako bi se podstakao inkluzivniji rast u Latinskoj Americi.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Ono što je istina u Sjedinjenim Državama, istina je u svakoj zemlji. Ekonomija stiskanja ne funkcioniše", rekao je demokrata, koji je više puta kritikovao ideju da bogaćenje bogatih i velikih kompanija automatski povlači bogaćenje svih ekonomskih faktora.

Samit Amerika treba da pokaže spremnost Bajdenove administracije da podstakne i obnovi veze sa zemljama Latinske Amerike u vreme kada Kina ulaže velika sredstva u tu oblast.

Bonus video:

04:12

SUD MOŽE DA IZREKNE BELIVUKU SAMO OVE DVE KAZNE! Advokat progovorio o krvoločnom klanu Velje Nevolje i Marka Miljkovića

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.