"NIŠTA NE PROLAZI NEZAPAŽENO" Oglasila se ZAHAROVA o zabrani, istakla se 1 OPASKA!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

OPASKA

"NIŠTA NE PROLAZI NEZAPAŽENO" Oglasila se ZAHAROVA o zabrani, istakla se 1 OPASKA!

Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile su 5. juna svoj vazdušni prostor za avion ruskog ministra, koji je trebalo da dođe u Beograd, zbog čega je otkazana poseta planirana za 6-7. jun

Objavljeno:

Rusija neće preduzimati nikakve recipročne korake prema zemljama koje su sprečile posetu Sergeja Lavrova Srbiji, rekla je Marija Zaharova.

"Rusija nikada neće činiti ništa što bi dodatno zakomplikovalo odnose među narodima, jer to rade zapadni partneri, a mi ih upravo zbog toga kritikujemo, jer sve to vodi ka uništenju i udaru na sve – od međunarodnog prava do interesa ljudi“, objasnila izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Ali ono što mogu da kažem je… da ništa na zemlji ne prolazi nezapaženo“, zaključila je Zaharova.

Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile su 5. juna svoj vazdušni prostor za avion ruskog ministra, koji je trebalo da dođe u Beograd, zbog čega je otkazana poseta planirana za 6-7. jun.

Sergej Lavrov
foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

Lavrov je nakon toga izjavio da mu je žao tih zemalja koje su se u situaciji sa njegovom posetom Srbiji, zapravo, dodvoravale Zapadu.

On je situaciju oko njegove posete nazvao nezamislivom i nečuvenom.

"Ukrajina spremaju provokaciju u Severodonjecku"

Ukrajinski nacionalisti spremaju provokaciju, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Da pogledamo šta se zaista sprema. U pripremi je još jedna provokacija ukrajinskih nacionalista, a to je miniranje rezervoara sa toksičnim hemikalijama u fabrici Azot u Severodonjecku na teritoriji LNR i pritvaranje više od 1.000 radnika fabrike i lokalnog stanovništva u njenim podzemnim objektima", poručila je Zaharova, prenosi agencija TAS S.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je da Rusija registruje sve ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska, kao i da će svi počinioci odgovarati.

Takođe, kako je navela, ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju naselja Donbasa, raspoređuju vatrene položaje u stambenim zgradama i koriste civile kao živi štit.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Sve ove ratne zločine registruju istražni organi republike Rusije i Donbasa. Oni će biti detaljno istraženi, a počinioci će biti kažnjeni", poručila Zaharova.

Istakla je da je ta taktika živih štitova postala "vizit karta ukrajinskih snaga".

Poručila je i da će Moskva odgovoriti na odluku Francuske da zabrani neke ruske televizijske kanale.

"Ministarstvo spoljnih poslova reagovaće na takve akcije i na to će uslediti odgovor", rekla je Zaharova novinarima, ne navodeći više detalja, prenosi agencija Rojters.

Bonus video:

02:52

OVO SMEĆE PRAVE NEODGOVORNE FIRME Vesić prisustvovao uklanjanju divlje deponije na Čukarici POZVAO GRAĐANE DA PRIJAVLJUJU DEPONIJE

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.