SAOBRAĆAJNA INOVACIJA! Nova SUPERKAMERA snima prekršaje u krugu od 360 STEPENI, čik probajte da joj IZMAKNETE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

KAMERA

SAOBRAĆAJNA INOVACIJA! Nova SUPERKAMERA snima prekršaje u krugu od 360 STEPENI, čik probajte da joj IZMAKNETE!

Očekuje se da će nova kamera uskoro ući u fazu testiranja na javnim saobraćajnicama u toj zemlji

Objavljeno:

Ne izgleda čak ni kao klasične kamere, zar ne? Mnogi ljubitelji automobila upoznati su sa lidarskom tehnologijom pre svega iz teme autonomne vožnje. To je oblik trodimenzionalnog laserskog skeniranja, a upravo je sa lidarom francuska kompanija Parifex razvila posebno moćan uređaj za merenje brzine.

Za razliku od konvencionalnih brzinomera, Nano može da meri u krugu od 360 stepeni i tako, između ostalog, prati čitave raskrsnice. Uređaj se može koristiti stacionarno i mobilno, a može istovremeno pratiti nekoliko "meta". Istovremeno, uređaj meri ne samo brzine, već i bezbedno rastojanje između vozila, ali to nije sve.

Kako piše L’Indépendant, Nano kamera za brzinu takođe može da registruje prekršaje kao što su prolazak kroz crveno svetlo ili vozače koji ne poštuju saobraćajne znakove.

Prema samoj kompaniji, lidarsku kameru za merenje brzine je sada odobrila LNE (Laboratoire national de métrologie et d’essais ) - laboratorija odgovorna za merenje i testiranje proizvoda svih vrsta i njihovo sertifikovanje na tržištu Francuske, prenosi Revija HAK.

Očekuje se da će nova kamera uskoro ući u fazu testiranja na javnim saobraćajnicama u toj zemlji.

Sistem je neosetljiv na različite spektre svetlosti i može da izdrži ekstremne vremenske uslove. Prema opisu proizvođača, uređaj može ne samo da dokumentuje saobraćajne prekršaje, već i da prikuplja opšte podatke o saobraćaju: na primer, prepoznaje pešake, bicikliste, motocikliste i druga vozila, uključujući njihovu tačnu veličinu i smer kretanja.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ukoliko se ovaj novi sistem pokaže kvalitetnim, policijske službe iz celog sveta mogle bi da stanu u red na šalteru za narudžbine u Parifexu.

Bonus video:

04:39

GASITE KOMPJUTER ČIM ČUJETE GRMLJAVINU Profesor otkriva: Na ovim mestima ste najsigurniji u oluji, ali vaši UREĐAJI SU U OPASNOSTI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.