DŽONSON SE DANAS SASTAJE SA MINISTRIMA: Evo šta će biti na stolu!
Boris Džonson, Foto: Profimedia

saopšteno

DŽONSON SE DANAS SASTAJE SA MINISTRIMA: Evo šta će biti na stolu!

DŽonson je naveo i da vlada i njegova stranka sada mogu da rade svoj posao i da ostave iza sebe sve stvari na koje su mediji stavljali fokus veoma dug period

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson sastaće se danas sa svojim ministrima i izneti planove za nove vladine mere u narednim nedeljama, nakon što je mu je na glasanju o poverenju parlament dao podršku.

Kasno sinoć za DŽonsonov ostanak na čelu vlade glasalo je 211 poslanika, a protiv je bilo 148, ali nezadovoljstvo unutar njegove Konzervativne stranke je veće od očekivane, što ga ostavlja politički ranjenim i primorava ga da se bori da povrati poverenje kolega i nacije, prenosi Rojters.

Džonsonov kabinet je izdao saopštenje u kojem se kaže da će premijer iskoristiti tematski sastanak sa ministrima da izloži svoje planove za naredne nedelje, uključujući nove mere koje će pomoći smanjenju troškova brige o deci i omogućiti većem broju ljudi da kupe sopstvene nekretnine.

1 / 5 Foto: Profimedia

„Ovo je vlada koja ispunjava ono do čega je ljudima ove zemlje najviše stalo. Mi smo na strani vrednih Britanaca i nastavićemo sa poslom“, poručio je Džonson u saopštenju, navodi Rojters.

On je rekao da je dobio „ubedljivu i odlučnu“ podršku sinoć u parlamentu i da potvrđeno poverenje poslanika znači da „vlada može da nastavi dalje i da se fokusira na stanja koja su važna za narod“.

DŽonson je naveo i da vlada i njegova stranka sada mogu da rade svoj posao i da ostave iza sebe sve stvari na koje su mediji stavljali fokus veoma dug period, preneo je BBC.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.