POVEĆAVA SE BROJ SLUČAJEVA MAJMUNSKIH BOGINJA: Oglasili se iz SZO sa TAČNOM BROJKOM!
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Channels Television, Wikipedia, EPA/MARTIAL TREZZINI

UPOZORILI

POVEĆAVA SE BROJ SLUČAJEVA MAJMUNSKIH BOGINJA: Oglasili se iz SZO sa TAČNOM BROJKOM!

Španske zdravstvene vlasti prijavile su 30 novih slučajeva majmunskih boginja, pa je ukupan broj zaraženih u toj zemlji povećan na 186

Objavljeno:

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ima podatke o 780 potvrđenih slučajeva majmunskih boginja i to u 27 zemalja u kojima ova bolest nije endemska, javljeno je danas iz sedišta SZO u Ženevi.

- Od 13. maja do 2. juna 2022. godine potvrđeno je 780 laboratorijski dokazanih slučajeva majmunskih boginja prijavljenih ili identifikovanih od strane SZO u 27 zemalja članica u kojima ova bolesti nije endemska - navodi se u ažuriranom saopštenju SZO, prenosi TASS.

Svetska zdravstvena organizacija
Svetska zdravstvena organizacijafoto: EPA/MARTIAL TREZZINI

"Situacija sve ozbiljnija"

Španske zdravstvene vlasti prijavile su 30 novih slučajeva majmunskih boginja, pa je ukupan broj zaraženih u toj zemlji povećan na 186.

Majmunske boginje su virusna bolest koja se uglavnom javlja u zapadnoj i centralnoj Africi, a samo povremeno se širi i drugde, prenosi Rojters.

Do sada je više od 30 zemalja u kojima majmunske boginje nisu endemska bolest prijavilo više od 550 potvrđenih ili sumnjivih infekcija, a najveći broj slučajeva je registrovan u Evropi.

Najviše slučajeva ima u Španiji, Engleskoj i Portugalu.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.