EVO ŠTA SE DEŠAVA SA BAJDENOVIM REJTINGOM!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

kako se kotira?

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA BAJDENOVIM REJTINGOM!

Prošle nedelje Bajdenov ukupni rejting bio je uporediv sa najnižim rejtingom njegovog prethodnika u Beloj kući Donalda Trampa

Objavljeno: 23:53h

Rejting američkog predsednika Džozefa Bajdena ove nedelje je porastao za šest procentnih poena na 42 odsto, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja koje su sproveli Rojters i agencija Ipsos.

Dvodnevna nacionalna anketa pokazala je da 52 odsto Amerikanaca ne odobrava Bajdenov učinak u Beloj kući, prenosi Rojters.

Bajdenov rejting odobravanja je ispod 50 odsto još od avgusta prošle godine, što je izazvalo bojazan da su demokrate na putu da na izborima koji se održavaju 8. novembra, na kraju prve polovine predsedničkog mandata, izgube kontrolu bar nad jednim domom Kongresa.

Predsednik SAD morao je ove godine da se suoči sa rastom inflacije, pri čemu je ruska invazija na Ukrajinu doprinela poskupljenju goriva, dok istovremeno globalne lance snabdevanja neprekidno ometa pandemija korona virusa.

1 / 6 Foto: Profimedia

Predsednikova popularnost u njegovoj Demokratskoj stranci porasla je sa 72 odsto prethodne nedelje na 78 odsto ove sedmice, ali samo 12 odsto republikanaca odobrava njegov predsednički učinak.

Prošle nedelje Bajdenov ukupni rejting bio je uporediv sa najnižim rejtingom njegovog prethodnika u Beloj kuć Donalda Trampa, čija je popularnost u decembru 2017. godine dostigla najniži nivo od svega 33 odsto.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.