IZGLASANA NOVA VLADA SLOVENIJE: Izboru je prethodila VIŠESATNA RASPRAVA
Slovenački parlament, Foto: Profimedia

SLOVENIJA DOBILA NOVU VLADU

IZGLASANA NOVA VLADA SLOVENIJE: Izboru je prethodila VIŠESATNA RASPRAVA

Golob je prilikom predstavljanja svoje ekipe kazao da ne očekuje uobičajenih 100 dana mira za novu vladu i da će ona odmah početi da radi i da bude operativna

Objavljeno: 22:06h

Slovenački parlament danas je ubedljivom većinom potvrdio ministre u novoj vladi premijera Roberta Goloba, čime je ona započela svoj mandat.

Za Vladu sastavljenu od 17 ministara i ministarki glasala su posle višesatne rasprave 53 poslanika iz triju stranaka Golobove vladajuće koalicije, prenosi agencija Hina.

Protiv je bilo 28 poslanika iz Slovenačke demokratske stranke dosadašnjeg premijera Janeza Janše, te iz demohrišćanske Nove Slovenije, stranke koja je bila u dosadašnjoj vladajućoj koaliciji.

Golob je u govoru na početku sednice naglasio da je njegova vlada dobro sastavljena kombinacija iskusnih političara i stručnjaka za pojedina područja, da će odmah početi raditi na prioritetima zacrtanim koalicionim ugovorom, te da će građani na takvu vladu uskoro moći biti ponosni.

Robert Golob
Robert Golobfoto: Printscreen/Youtube

To je 13. slovenačka vlada od stecanja državne samostalnosti i jedna od najbrže sastavljenih posle parlamentarnih izbora koji su ove godine održani 24. aprila.

Uz ministre iz Golobove stranke Pokret sloboda koja je na izborima osvojila najviše glasova, u nju su ušli i ministri iz dve koalicione stranke Socijalnih demokrata i stranke Levica.

Golob je prilikom predstavljanja svoje ekipe kazao da ne očekuje uobičajenih 100 dana mira za novu vladu i da će ona odmah početi da radi i da bude operativna, što je potrebno s obzirom na domaće izazove i situaciju u svetu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.