MAKRON POKLANJA ŽIVOTINJU KRALJICI ELIZABETI: Pazite samo KOJU, ovo je HIT
Ilustracija, Foto: Profimedia

šta će kraljica dobiti na poklon?

MAKRON POKLANJA ŽIVOTINJU KRALJICI ELIZABETI: Pazite samo KOJU, ovo je HIT

Sada sa 96 godina ona je britanski monarh koji najduže vlada i prvi koji je dostigao sedam decenija na tronu

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je danas da će njegova zemlja pokloniti konja britanskoj kraljici Elizabeti drugoj za njenih 70 godina na tronu.

Jelisejska palata saopštila je da će Makron kraljici, poznatoj kao ljubitelju konja, pokloniti sedmogodišnje grlo koje pripada Francuskoj republikanskoj gardi i biće danas isporučeno u dvorcu Vindzor.

Konj je učestvovao 8. maja u paradi na aveniji Šanzelize, na ceremoniji koja je obeležila godišnjicu pobede savezničkih snaga nada nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Makron će zvanično odati počast kraljici sutra na ceremoniji kod Trijumfalne kapije. Položiće venac kod Groba neznanog junaka u prisustvu britanske ambasadorke u Parizu Mene Rolings, kada će biti intonirane britanska i francuska himna, navela je Jelisejska palata.

Emanuel Makron
Emanuel Makronfoto: Profimedia

Od sutra do nedelje Velika Britanija i zemlje Komonvelta slave 70 godina na tronu britanske kraljice Elizabete druge, njen platinasti jubilej.

Elizabeta, tada stara 25 godina, postala je kraljica 6. februara 1952. posle smrti njenog oca kralja Džordža VI. Njeno zvanično krunisanje bilo je 2. juna 1953. godine u Vestminsterskoj opatiji, ali vladavina je počela od smrti oca.

Sada sa 96 godina ona je britanski monarh koji najduže vlada i prvi koji je dostigao sedam decenija na tronu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.