SUDBONOSNI SUSRET NAKON 2 DECENIJE! Bendžamin NIJE mogao da VERUJE kada je na FEJSBUKU ugledao NJU! (VIDEO)
Anđela i Bendžamin, Foto: Prinstscreen/ABC News

SUDBINA

SUDBONOSNI SUSRET NAKON 2 DECENIJE! Bendžamin NIJE mogao da VERUJE kada je na FEJSBUKU ugledao NJU! (VIDEO)

Širerova je na internetu naišla na Bendžaminovu stranicu na jednoj društvenoj mreži

Objavljeno:

Amerikanac iz Jute je posle dve decenije uspeo da upozna svoju biološku majku, koja mu je poslala poruku na Fejsbuku.

Bendžamin Haleberg, zamenik nastavnika u srednjoj školi, znao je od malih nogu da su ga usvojili njegovi roditelji, Anđela i Brajan Haleberg, i bio je radoznao u vezi sa svojom biološkom majkom, koju je znao smo po imenu, Holi.

– To je uvek bio veoma pozitivan razgovor. Moji roditelji su ili izražavali zahvalnost Holi ili ja pričao o tome koliko sam zahvalan za nju i kako želim da je upoznam jednog dana – rekao je 20-godišnjak na TV emisiji „Dobro jutro Ameriko“.

U međuvremenu, Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 20 godina.

– Uvek mi je bio na umu. Još više na praznicima i njegovom rođendanu, bilo je emotivno. Stalno sam mislila na njega – rekla je Širer (36) u istoj emisiji.

Ona je tada bila mlada tinejdžerka i tri godine su Halebergovi slali pisma i fotografije. Nakon što su ažuriranja prestala i njihova agencija za usvajanje zatvorena 2014. godine, Širerina radoznalost je porasla.

Širerova je na internetu naišla na Bendžaminovu stranicu na jednoj društvenoj mreži.

– Imao je 18 godina kada sam ga našla i bila sam veoma uznemirena. Toliko toga mu se dešavalo u životu. … Poslednje što sam želela da uradim je da mu banem u život. Tako da sam samo posmatrala iz daljine – ispričala je ona.

Bendžaminu Halebergu je sve ovo bilo nepoznato, dok je godinama pričao o pokušajima da pronađe svoju biološku majku. Pisao je pisma, upisao se u registar usvojenih, pa čak i uradio DNK test u nadi da će pronaći ženu koju je poznavao samo kao Holi.

Dakle, kada mu je Širerova pre šest meseci poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu je poželela srećan rođendan, Halebergov svet se okrenuo naglavačke.

– Sećam se tačno mesta na kojem sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Bio sam operater mašina i sećam se da sam bio na mašini broj 15 – rekao je Haleberg.

Fejsbuk
foto: Profimedia

Takođe je otkrio da je sudbonosna poruka izazvala emotivnu reakciju.

– Plakao sam. Sve su to bile veoma pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i zamišljanje da se to konačno dešava bilo je nečuveno. Bilo je mnogo za uzeti u obzir – kazao je on.

Posle tolikog čekanja, Haleberg nije gubio vreme tražeći od majka da se sastane sa njom. Dana 21. novembra 2021. Širer i Haleberg su se konačno ponovo sreli.

Njih dvoje su takođe shvatili da posle svih ovih godina nisu bili predaleko jedno od drugog, pošto su oboje radili u bolnici “Svetog Marka” u Solt Lejk Sitiju u poslednje dve godine.

Širerova je medicinski asistent u Centru za srce u Sent Marku, dok Haleberg volontira u Odeljenju intenzivne nege za novorođenčad.

1 / 6 Foto: Profimedia

Od ponovnog okupljanja sa Širerovom i njenom porodicom, Haleberg se povezao i sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Pokušava da se sastaje sa Širerovom, koju pritom zove „mama“, u njenoj kancelariji bar jednom nedeljno.

Bonus video:

04:05

AMERIKA SAMO GLEDA SVOJ INTERES I TO NE KRIJE! Ekonomski stručnjak Bušatlija tvrdi: Naterali su Evropu da sankcioniše Rusiju!

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.