KRV DECE DOMBASA JE NA VAŠIM RUKAMA: Rusi ispred ambasade SAD, SA TRANSPARENTIMA (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen, Google Earth, EPA / ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

AMBASADA SAD

KRV DECE DOMBASA JE NA VAŠIM RUKAMA: Rusi ispred ambasade SAD, SA TRANSPARENTIMA (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine su 30. maja gađale centar Donjecka iz američkih haubica M-777 kalibra 155 mm

Objavljeno:

U blizini ambasade SAD u Moskvi nastavljen je miting sećanja na decu poginulu u DNR i LNR od 2014. godine – aktivisti su razvili transparent na kome je pisalo "Krv dece Donbasa je na rukama američke vojske".

Oni su sinoć na zidu američkog diplomatskog predstavništva projektovali snimak koji govori o ulozi američkih vlasti u ovim zločinima.

Aktivisti su akciju tempirali na Međunarodni dan deteta. Kako su objasnili, cilj je da se svetska zajednica podseti da SAD, koje dugi niz godina sponzorišu ukrajinske vlasti, snose punu odgovornost za svu poginulu decu Donbasa.

Oružane snage Ukrajine su 30. maja gađale centar Donjecka iz američkih haubica M-777 kalibra 155 mm. Udarci su, između ostalog, pali i na dve škole i fiskulturnu salu. Od posledica granatiranja život su izgubili tinejdžer i dve odrasle osobe.

Danas je postalo poznato da će Vašington Kijevu poslati novu isporuku vojne pomoći u vrednosti od 700 miliona dolara. Isporuka će uključivati raketni sistem HIMARS.

Prema rečima Aleksandra Broda, člana Saveta za ljudska prava pri predsedniku Rusije, "tokom osam godina rata između Kijeva i Donbasa samo na teritoriji Donjecke Narodne Republike stradalo je 117 dece", a od februara ove godine još 35 maloletnika.

Bonus video:

03:51

HOROR U NOVOM PAZARU! SVEKAR UBIO SNAJU, PA PRESUDIO SEBI: Svi detalji svirepog zločina, evo kako je tragedija mogla da se SPREČI

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.