KO JE BRIDŽIT BRINK, NOVA AMBASADORKA AMERIKE U UKRAJINI? Karijeru je počela u BEOGRADU
Bridžit Brink, Foto: Printscreen/Youtube/USEMBBratislava

amasada sad-a u ukrajini

KO JE BRIDŽIT BRINK, NOVA AMBASADORKA AMERIKE U UKRAJINI? Karijeru je počela u BEOGRADU

Brinkova, koja je trenutno ambasadorka SAD u Slovačkoj, je karijerni diplomata već 25 godina

Objavljeno: 19:27h

Predsednik Džo Bajden imenovao je iskusnog diplomatu Bridžit Brink za novu ambasadorku SAD u Ukrajini, saopštila je danas Bela kuća.

Brinkova je imenovana na ovu ključnu poziciju koja je bila upražnjena skoro tri godine u vreme kada Vašington pojačava svoju podršku Ukrajini kako bi se izborila protiv ruske invazije, preneo je AP.

Brinkova, koja je trenutno ambasadorka SAD u Slovačkoj, je karijerni diplomata već 25 godina. Kako prenosi "euronews" karijeru je započela u Beogradu, a službovala je u Uzbekistanu i Gruziji, a imala je i nekoliko visokih pozicija u Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće.

Bela kuća
Bela kućafoto: Profimedia

Rodom iz Mičigena, Brinkova koja govori ruski i ima decenijsko iskustvo, pogodna je za ovaj trenutak u istoriji Ukrajine, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Tu poziciju, koja je bila upražnjena otkako je bivši predsednik SAD Donald Tramp iznenada opozvao tadašnju američku ambasadorku u Ukrajini Meri Jovanović u maju 2019, mora da potvrdi Senat SAD.

Saopštenje o nominaciji Brinkove izdato je u vreme posete državnog sekretara Entonija Blinkena i ministra odbrane Lojda Ostina ukrajinskoj prestonici Kijevu tokom vikenda, tokom koje su se sastali sa predsednikom Ukrajine Volodomirom Zelenskim i drugim najvišim ukrajinskim zvaničnicima.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.