STIGLA PRESUDA ZBOG SLUČAJA KOJI JE PODIGAO AMERIKU I SVET NA NOGE: KONAČNO!
Hilari Klinton, Foto: Profimedia

oslobođen

STIGLA PRESUDA ZBOG SLUČAJA KOJI JE PODIGAO AMERIKU I SVET NA NOGE: KONAČNO!

Sasmen, koji je zastupao i Demokratski nacionalni komitet i Hilari Klinton u slučaju ruskog hakovanja te organizacije, optužen je za davanje lažne izjave tokom sastanka 19. septembra 2016. godine s bivšim generalnim savetnikom FBI DŽejmsom Bejkerom

Objavljeno: 20:36h

Majkl Sasman, advokat nekadašnjeg kandidata za predsednika SAD Hilari Klinton tokom predsedničke kampanje 2016. godine oslobođen je danas optužbi da je lagao FBI kada je iznosio informacije koje su imale za cilj da ukažu na povezanost Donalda Trampa i Rusije uoči izbora, javlja AP.

Porota je jutros raspravljala o slučaju advokata Sasmana, pre nego što je donela presudu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Ovaj slučaj je bio prvi sudski test specijalnog tužioca DŽona Derama od njegovog imenovanja pre tri godine, kada je tražio eventualno nedolično ponašanje vlade tokom istrage o potencijalnim vezama između Rusije i kampanje Donalda Trampa 2016. godine.

Sasmen, koji je zastupao i Demokratski nacionalni komitet i Hilari Klinton u slučaju ruskog hakovanja te organizacije, optužen je za davanje lažne izjave tokom sastanka 19. septembra 2016. godine s bivšim generalnim savetnikom FBI DŽejmsom Bejkerom.

Sasmen se u optužnici tereti da je lagao Bejkera kada ga je sreo da bi mu dao dokumentaciju i baze podataka o kontaktima Trampove organizacije s jednom ruskom bankom, rekavši da nije zastupao nijednog klijenta.

To je drugikrivični proces koji je pokrenuo Deram pošto je bivši državni tužilac Vilijam Bar organizovao njegovo prisluškivanje 2019. godine, kako bi pratio rad američkih zvaničnika koji su sprovodili istragu o kontaktima između Trampa i Rusije.

FBI je vodio istragu o ovom slučaju, ali je na kraju zaključeno da nema dovoljno dokaza o "tajnom komunikacionom kanalu" između Trampove organizacije i ruske banke, koja je u novinskim izveštajima identifikovana kao "Alfa banka".

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.