OVO JE NOVINAR KOJI JE UBIJEN U UKRAJINI: Poznati NOVI DETALJI
Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVINAR UBIJEN U UKRAJINI

OVO JE NOVINAR KOJI JE UBIJEN U UKRAJINI: Poznati NOVI DETALJI

Evakuacija civila iz oblasti Lugansk na istoku Ukrajine prekinuta je nakon što je vozilo pogođeno gelerom ruske granate, pri čemu je ubijen francuski novinar

Objavljeno:

Francuski novinar koji je poginuo danas u Ukrajini je identifikovan kao Frederik Lekler-Imhof. On je kao ratni reporter radio je za francuski televizijski kanal BFM TV.

- Novinar Frederik Lekler-Imhof je bio u Ukrajini da pokaže realnost rata - napisao je Makron na Tviteru.

Smrtno je pogođen u autobusu tokom humanitarne misije, a civili su bili primorani da beže od ruskih bombi. BFM TV javila je da je 32-godišnjak pogođen komadom gelera.

To je bilo njegovo drugo putovanje u Ukrajinu od početka rata. U incidentu je lakše povređen njegov kolega. Francuska ministarka spoljnih poslova Katarin Kolona pozvala je na istragu kako bi se u potpunosti rasvetlile okolnosti smrti francuske novinarke u Ukrajini.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Smrt Frederika Leklerka-Imofa, novinara BFM-a ubijenog danas dok je izveštavao o operaciji ukrajinske evakuacije u blizini Severodonjecka, duboko je šokantna. Osuđujem je i izražavam saučešće porodici i kolegama. Francuska zahteva transparentnu istragu što je pre moguće. u potpunosti rasvetlio okolnosti ove tragedije - rekla je ona.

Evakuacija civila iz oblasti Lugansk na istoku Ukrajine prekinuta je nakon što je vozilo pogođeno gelerom ruske granate, pri čemu je ubijen francuski novinar, rekao je guverner regije Sergej Hajdai.

Haidai je u aplikaciji Telegram objavio da su geleri probili oklop vozila, ubivši akreditovanog francuskog novinara. Na fotografijama koje je objavio na Tviteru vidi se snimak kamiona na kome piše "humanitarna pomoć". Regionalni guverner Serhii Haidai rekao je da je novinar ubijen u neuspešnom pokušaju da evakuiše region, koji je bio pod teškim napadom poslednjih dana.

- Grapneli od granata probili su oklop automobila. Smrtonosnu ranu na vratu dobio je akreditovani francuski novinar koji je snimao materijal za evakuaciju, a patrolni oficir je spašen šlemom - rekao je Haidai.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.