MAKRON OBJAVIO STRAVIČNU VEST: Ovaj čovek je IZGUBIO ŽIVOT
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

užas

MAKRON OBJAVIO STRAVIČNU VEST: Ovaj čovek je IZGUBIO ŽIVOT

Drugi francuski novinar Maksim Brandsteter (Maxime Brandstaetter) koji je bio u autobusu zajedno sa stradalim Lekler-Imofom, lakše je povredjen

Objavljeno: 18:56h

Francuski novinar koji je radio za BFMTV i pratio civile u humanitarnom konvoju, poginuo je danas u Ukrajini, saopštio je na Tviteru predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

"Novinar Frederik Lekler-Imof (Frederic Leclerc-Imhoff) bio je u Ukrajini da pokaže stvarnost rata. Poginuo je u humanitarnom autobusu u kojem su bili civili primorani da beže od ruskih bombi", napisao je Makron.

Vest je potvrdila i BFMTV koja je navela da je "Frederik imao 32 godine, bio je reporter, hrabar i diskretan". "Izgubili smo kolegu i prijatelja", navela je ta francuska televizija.

1 / 5 Foto: Profimedia

Šefica francuske diplomatije Katrin Kolona (Catherine Colonna), koja se danas nalazi u poseti Ukrajini, zatražila je "transparentnu istragu" i dodala da je novinar ubijen u "ruskom bombardovanju" humanitarnog konvoja.

Drugi francuski novinar Maksim Brandsteter (Maxime Brandstaetter) koji je bio u autobusu zajedno sa stradalim Lekler-Imofom, lakše je povredjen.

Prema podacima medjunarodne organizacije Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF), u Ukrajini je od početka ruske invazije 24. februara poginulo osam novinara.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.