"PRE ILI KASNIJE ĆE BITI KONCENZUSA" Šolc optimističan po PITANJU embarga na RUSKU NAFTU
Olaf Šolc, Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

embargo

"PRE ILI KASNIJE ĆE BITI KONCENZUSA" Šolc optimističan po PITANJU embarga na RUSKU NAFTU

Šolc je ocenio da dosadašnje jedinstvo koje je Evropa pokazala nakon napada Rusije na Ukrajinu šalje dobar znak i istakao da je uveren da će to činiti i u budućnosti

Objavljeno:

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je uveren da će Evropska unija pre ili kasnije postići konsenzus o embargu na rusku naftu.

„Niko ne može da predvidi da li će to zaista biti slučaj, ali sve što čujem zvuči kao da bi moglo da bude konsenzusa i pre ili kasnije će ga biti“, rekao je Šolc dok je dolazio na samit EU u Briselu, a prenosi AP.

Britanska agencija Rojters primećuje da Šolc nije precizirao kada bi to moglo da se dogodi.

Šolc je ocenio da dosadašnje jedinstvo koje je Evropa pokazala nakon napada Rusije na Ukrajinu šalje dobar znak i istakao da je uveren da će to činiti i u budućnosti.

Kada je reč o podelama unutar EU u vezi sa sankcijama na rusku naftu, a kojima se protivi Mađarska, Šolc je rekao da se razgovori vode sa željom da se postigne sporazum.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

On nije govorio o detaljima mogućeg rešenja, ali je rekao da snaga EU leži u zajedničkom rešavanju problema i da je čvrsto uveren da lideri EU mogu da nastave da razgovaraju o dobrom rešenju jedni sa drugim „danas i sutra“.

Bonus video:

05:08

BRZE VESTI 30.05.2022. 14:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.