ŽENA KOJA JE NAJVIŠE UTICALA NA PUTINA: Pre 59 godina dogodila se PREKRETNICA U NJEGOVOM ŽIVOTU, EVO ŠTA SE DESILO
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI?

ŽENA KOJA JE NAJVIŠE UTICALA NA PUTINA: Pre 59 godina dogodila se PREKRETNICA U NJEGOVOM ŽIVOTU, EVO ŠTA SE DESILO

Od tada se posvetila njegovom vaspitanju i odrastanju, čemu se on u početku protivio

Objavljeno:

Iako je javnost upoznata sa emotivnim životom ruskog predsednika Vladimir Putin koji gotovo svakodnevno intrigirta, mali broj ljudi zna da je na njegov život uticala jedna potpuno druga žena.

Čovek koji je 24. februara naredio ofanzivu na Ukrajinu, „naglo se promenio“ sa 11 godina zahvaljujući njegovoj učieljici Veri Gurevič, sa kojom je ostao u kontaktu do danas.

Putin je, inače, odrastao u velikom sirmaštvu, u radničkoj porodici iz Sankt Peterburga, a u par navrata je i sam priznao da je kao dete bio „huligan“ i da se loše ponašao.

Vladimir Spiridonovič i Marija Ivanovna imali su, pre Putina, dva sina koja su preminula još u ranom detinjstvu. Tokom blokade Sankt Peterburga, Putinova majka Marija i sama je umalo umrla od gladi, što je ostavilo traga na razvoj mladog Vladimira.

Međutim, u tom periodu života Putin je ostvario bliži kontakt sa svojom učiteljicom Verom Gurevič koja je rekla da se budući ruski lider veoma naglo promenio u šestom razredu.

– Očigledno je da je sebi postavio cilj… On je shvatio da mora nešto da postigne u životu – rekla je nastavnica tada.

Kako je ispričala, često je upadao u tuče i nasilno se ponašao prema vršnjacima. Tada je odlučila da poseti njegove roditelje, ali je shvatila da je praktično prepušten sam sebi.

Od tada se posvetila njegovom vaspitanju i odrastanju, čemu se on u početku protivio.

– Mogao bih da uradim domaći zadatak u roku od jednog sata, samo da želim, odgovorio joj je tada Putin.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kada je konačno uspela da natera Putina da ispunjava svoje obaveze u školi, zapravo je napravila ključni korak u formiranju ličnosti koja danas fascinira svet.

Iako su drugi nastavnici tvrdili da je Putin “podmukao”, Vera je bila sasvim sigurna da će kad-tad „napraviti nešto od sebe“.

Gurevičeva je na kraju sa Putinom uspostavila majčinski odnos, a navodno su jednom prilikom otišli ​​zajedno na odmor.

Kako je više puta i sam Putin isticao bliskost, ali i poštovanje koje gaji prema nekadašnjoj učiteljici, analitičari su ocenili da je upravo Vera Gurevič žena koja je ostvarila najveći uticaj na Vladimira Putina.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.