PUTIN POSTAVIO BIVŠEG TELOHRANITELJA NA MESTO MINISTRA: Zovu ga "ČOVEK BEZ LICA", a o njemu se malo zna!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

,,Čovek bez lica"

PUTIN POSTAVIO BIVŠEG TELOHRANITELJA NA MESTO MINISTRA: Zovu ga "ČOVEK BEZ LICA", a o njemu se malo zna!

Putinovi kritičari tvrde da on to čini jer u potpunosti veruje samo onima koji su na delu pokazali da su mu lojalni i da čuvaju njegov život

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je svog bivšeg telohranitelja Aleksandra Kurenkova (49) za novog ministra za vanredne situacije.

O životu ovog major - generala, koji je poznat po nadimku "Čovek bez lica", malo se zna. Jedino što je poznato je da je ranije radio kao nastavnik u školi.

Prema nekim navodima on je radio u ruskoj bezbednosnoj agenciji FSB i organizaciji FSO koja se bavi obezbeđivanjem visokih funkcionera u Rusiji.

Na nekoj od ranijih fotografija, vidi se kako se on nalazi u obezbeđenju prvog čoveka Rusije.

- Putin ga jako dobro poznaje lično. To što se Putin odlučio upravo za njega, znači da ga njegove lične i profesionalne osobine kvalifikuju za ovu funkciju - rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Dmitrij Peskov
foto: Profimedia

Kurenkov je šesti po redu član Putinovog obezbeđenja koji je došao na visoku funkciju, piše Daily Star.

Putinovi kritičari tvrde da on to čini jer u potpunosti veruje samo onima koji su na delu pokazali da su mu lojalni i da čuvaju njegov život.

Poslednji funkcioner koji je bio na čelu Ministarstva za vanredne situacije je takođe bivši Putinov telohranitelj Jevgenij Ziničev, koji je prošle godine poginuo na dužnosti spasavajući režisera.

1 / 7 Foto: Profimedia

Putinu je trebalo više od osam meseci da mu pronađe adekvatnog zamenika.

Na snimcima sa Ziničeve sahrane vidi se koliko je Putin bio tužan i uznemiren zbog gubitka bliskog saradnika, a posthumno mu je dodelio i titulu heroja.

Mnogi su ga videli kao Putinovog naslednika, a pre funkcije ministra bio je zamenik direktora FSB.

Bonus video:

13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.