DUDA ODLIKOVAO KOLINDU NAJVIŠIM ORDENOM: Među prethodnim dobitnicima i italijanski diktator Musolini! (FOTO)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Printscren/Twitter/Andrej Plenković

odlikovanje

DUDA ODLIKOVAO KOLINDU NAJVIŠIM ORDENOM: Među prethodnim dobitnicima i italijanski diktator Musolini! (FOTO)

Orden je prvi put dodeljen 1705. godine, a među mnogobrojnim dobitnicima su i nekadašnji predsednik Francuske Žak Širak, nekadašnji predsednik SAD Ronald Regan, britanska kraljica Elizabeta II...

Objavljeno:

Poljski predsednik Andžej Duda odlikovao je bivšu hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović visokim odlikovanjem Poljske "Berli orao", a na tome joj je čestitao premijer Andrej Plenković.

"Čestitam bivšoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović kojoj je Andžej Duda dodelio visoko odkovanje Poljske Beli orao! Hrvatska i Poljska grade partnerstvo u okviru Inicijative Tri mora koja je važna za energetsku diversifikaciju i privrednu saradnju zemalja srednje i istočne Evrope!", napisao je Plenković nan Tviteru.

Hrvatski portal Index piše da je Beli orao najviši civilni i vojni orden u Poljskoj, a dodeljuje se najistaknutijim Poljacima i najvišim predstavnicima stranih zemalja.

Orden je prvi put dodeljen 1705. godine, a među mnogobrojnim dobitnicima su i nekadašnji predsednik Francuske Žak Širak, nekadašnji predsednik SAD Ronald Regan, britanska kraljica Elizabeta II, bivši etiopijski car Hajle Selasije, papa Pije XI i fašistički vođa i italijanski diktator Benito Musolini.

Bonus video:

05:13

PEVALA SAM TITU, PRIPREME TRAJALE 3 DANA NA TARI! Suzana Mančić o susretu sa Maršalom: Rekli su mi samo POĐI! OTKRILA ZA ČIM ŽALI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.