KLEMEN BON: Ukrajina će na kraju postati deo EU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

da li je ovo moguće?

KLEMEN BON: Ukrajina će na kraju postati deo EU!

On je u nedelju izjavio da bi do članstva Ukrajine moglo da prođe 15-20 godina, ali je i istakao da Makronov projekat „nije alternativa“ članstvu

Objavljeno:

Ukrajina će na kraju postati deo Evropske unije, izjavio je danas u Parizu francuski ministar za Evropska pitanja Klemen Bon, ističući da inicijativa za uspostavljanje bližih veza između evropskog bloka i zemalja kandidata neće biti zamena za njihove kandidature za pridruživanje, javlja Rojters.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije ovog meseca predložio je stvaranje projekta „evropske političke zajednice“, koja bi omogućila bližu saradnju sa zemljama kandidatima za članstvo u EU.

„Uveren sam da će Ukrajina biti deo Evropske unije. Iskreno govoreći, znamo da je za članstvo potrebno vreme i zato u ovom trenutku ne možemo sebi dozvoliti da jednostavno čekamo. Moramo da negujemo evropsku nadu“, rekao je Bon novinarima posle sastanka sa Olgom Stefanišinom, potpredsednicom ukrajinske Vlade zaduženom za evropske i evroatlantske integracije, koja boravi u poseti Parizu.

Bon je rekao da će sledeći korak biti razgovori o detaljima Makronove inicijative sa evropskim partnerima, dodaje Rojters.

On je u nedelju izjavio da bi do članstva Ukrajine moglo da prođe 15-20 godina, ali je i istakao da Makronov projekat „nije alternativa“ članstvu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.