PUTINOV ČOVEK OKRENUO LEĐA RUSIJI! Stigla oštra reakcija iz Kremlja
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

TENZIJE

PUTINOV ČOVEK OKRENUO LEĐA RUSIJI! Stigla oštra reakcija iz Kremlja

Bondarev, savetnik Rusije pri UN u Ženevi, u pismu ostavke je napisao da je podnosi zbog "krvavih, besmislenih i apsolutno bespotrebnih“ borbi u Ukrajini

Objavljeno: 16:44h

Ruski diplomata Boris Bondarev, koji je objavio ostavku u znak protesta zbog invazije njegove zemlje na Ukrajinu "nije više sa nama, on je protiv nas".

To je danas kazao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Bondarev, savetnik Rusije pri UN u Ženevi, u pismu ostavke je napisao da je podnosi zbog "krvavih, besmislenih i apsolutno bespotrebnih“ borbi u Ukrajini. On je najviši ruski diplomata koji se povukao sa funkcije zbog rata.

"Kremlj nije upoznat sa tim pismom. Ako je on zaposlenik Ministarstva spoljnih poslova, onda je to pitanje za Ministarstvo spoljnih poslova. Ovde samo možemo da kažemo da gospodin Bondarev nije više sa nama, pre je protiv nas", poručio je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi CNN.

On je dodao da je Bondarev imao poziciju sa koje je kritikovao akcije ruskog vođstva, "a akcije ruskog vođstva podržava skoro cela nacija".

"To znači da je pomenuti gospodin govorio protiv opšteg mišljenja naše zemlje", naveo je Peskov.

Bondarev, koji je u diplomatiji već 20 godina, u pismu ostavke je kritikovao predsednika Vladimira Putina, rekavši da je njegov rat "ne samo zločin protiv ukrajinskog naroda, već, možda, i najozbiljniji zločin protiv ljudi u Rusiji".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.